Slovenian DNB Blend #3

dnb_blend_01

Ljubljana / Gala hala, Channel 0
Petek, 16.03.2007
Vstopnina: 7 evrov
 
Šopek slovenskih DJ-jev v dveh metelkovskih klubih ali t.i. Slovenian DNB BLEND 3. Zgodba se je začela že leta 2002, ko je štartal prvi DNB blend in se ponovila z drugim DNB blend leta 2003. Štiri leta kasneje smo bili priča tretji epizodi v dveh variacijah in sicer kot ‘bright side of the drum’ v Gali hali in ‘dark side of the bass’ v Channel Zero.
 
Ko smo prišli na Metelkovo nekaj po polnoči, je bilo dvorišče tako zelo polno, da se mi je zdelo, da sem se izgubila v času in zašla na konec avgusta. Bundice so me spomnile, da ni tako. Celo čakanje na vstopnico še nikoli ni bilo tako dolgo kadarkoli na Metelkovi. Najprej sem šla pogledat situacijo v Galo halo, kjer je množica že navdušeno poplesavala. Meni je ravno ta množica vzbudila zanimanje za dark side in šla sem v Channel Zero, kjer je bil prostor prijetno nenabasan in folk se je ogreval z zvoki DJev Danaje in Luniča iz Drumwise-a. Že bežen pogled na spisek množice nastopajočih da vedeti, da je nemogoče slišati prav vse. Tako je bilo tudi v mojem primeru. Naslednji, ki sem ga slišala, je bil Chilli iz Sinkronicsa. Lepo je prevzel mešalko in Channel Zero se je začel vedno bolj polniti. Bil je melodičen, kot se le da in zelo drummy, kot se spodobi.
 
Ob poplesavanju in navdušenju nad DJem me je moja novinarska žilca spomnila, da je čas, da pogledam kaj dogaja na bright side-u. In sem šla: svež zrak, dva varnostnika in žig ter bright side here I am. Sceno je obvladoval meni neznani DJ, zato sem, po uspešnem prebitju proti odru skozi še vedno polno Galo, povprašala najmanj 10 osebkov, kdo je DJ. Večinsko skomiganje z rameni mi je dalo slutiti, da mogoče niso vsi taki entuzijasti kot jaz, ki si želim vedeti, kdo me zabava. Kasneje sem zvedela, da je bil to DJ Besso iz p4b.nu. Prišla sem ravno na konec, kajti mešalko je že prevzemal DJ Massimo iz ekipe Rdyo. Massimo je nadaljeval vesele ritme in sproščeno vzdušje Gale. Nasmehi in polno plesišče je dalo vedeti, da zna zadovoljiti. In res nas je. Eden bolj znanih DJ-jev temne strani je bil sigurno Markoman iz Illegal, zato sem po že znanem postopku svež zrak, dva varnostnika in žig odšla tja. DJ Chilli je ravno zaključeval in ko je na oder prišel Markoman, ga je množica navdušeno pozdravila. Prevzel je krmilo in zaštartal zelo obetavno. Pozitivno s pridihom temačnosti smo zaplesali v njegov set. Z veseljem bi ostala tam, če me ne bi v Galo halo vabil moj priljubljen dvojec Bakto in Borka iz code.ep. Skupen set je začel Bakto, tako veselo kot ga je prej izvajal tudi DJ Massimo. Gala hala je ostala napolnjena, plesna in zadovoljna! Žvižgi in vriski pa so zagotavljali, da se zabava še ne bo končala kmalu. Vzdušje se je z Borko samo še stopnjevalo.
 
Če sem bila pred samim dogodkom minimalno skeptično razpoložena do slovenskih DJjev, sem na tem mestu ovrgla kakršenkoli dvom. Res so se izkazali vsi, ki sem jih do sedaj omenila. Po totalni plesni aerobiki Bakte in Borke je za odvzem zadnjih atomov energije poskrbel še JAMirko v Channel Zero. Zdi se mi, da je bilo v zraku toliko pozitive, ki je res fenomenalno poskrbela za nastopajoče in obiskovalce. In šele ko res nisem mogla več, sem odšla domov… Žal!
 
Tekst in foto: Tjaša Janovljak
 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.