Petkov Ego Malfunction večer

06_ego_malfunction

Orto bar / Ljubljana / 23. 2. 2007
vstopnina: 5 €
 
Zasedba, katere prva plošča s preprostim imenom »Ego Malfunction« je police glasbenih prodajaln ugledala že daljnega leta 1996 – za tem pa v dokaj dolgih časovnih intervalih izdala še dve plošči (zadnjo »Perspectrum Over-Ride« leta 2004) se je v Bondovem letu spet aktivneje vrnila. V novi postavi, ki deluje od leta 2006 dalje. In z namesto moškega vokala – pevko.
 
Zanimiva 4-članska zasedba, ki je vseskozi bila prisotna nekje v naši podzavesti, je na čase prišla, pa zopet malo poniknila. In ker jih venomer žene neka ustvarjalna energija, so zadnji ustvarjalni izliv v letu 2006 posneli na nosilce zvoka, in sicer v obliki dveh demoposnetkov »Put It Out« in »Soul Revolution«.
Predstavili so se v Postojni in Cerknem, pretekli petek pa so poskušali prepričati še ljubljansko publiko.
Čeprav se prizorišče ni napolnilo do zadnjega kotička, pa ne moremo trditi niti, da je samevalo. Številni, kot je izgledalo, starejši (ne toliko po letih, kot po stažu poznavanja skupine) poslušalci so z veseljem prisluhnili kar so imeli Ego Malfunction za pokazati.
Zelo groovy, funky pesmi, ki jih je zamenjala zadnja pridobitev – pevka – so po besedah marsikoga njihovo glasbo sedaj le še nadgradile. Čeprav je osrednjo vlogo prevzela ženska, še ne pomeni, da ni ona tista, ki nosi hlače. Dobesedno. Njen oster, avtoritativen pogled, in prodoren vokal, kot nalašč primeren spremljavi tričlanskega benda (omeniti gre zanimivega basista) spominja na odločnost. In te jim po vseh prebrodenih skupnih letih očitno ne manjka.
Preigravanje starih pesmi je ob sicer ne pretirano energičnem in zgovornem odrskem nastopu zaznamovala predvsem takšna prijetna glasba, ki pa zagotovo ni taka, da bi nanjo »padali« vsi po vrsti. No, na poslušalce v Ortu je zagotovo naredila nek svojstven vtis. In čeprav so končali dokaj hitro in brez nekih podaljševanj, ki bi si jih mnogi morda sicer želeli, so očitno na dobri poti, da zopet malce prevetrijo našo glasbeno sceno.
Na glavo obrnjen repertoar, ki sedaj zveni popolnoma drugače, bodo Ego Malfunction predstavljali tudi na naslednjih koncertih, kmalu pa upamo na še kak nov komad. Vse informacije v zvezi s skupino pa vas čakajo na spletnem naslovu http://www.ego-malfunction.com.
 
Nina Jenko

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.