Mosaic finalistov 4. turneje YounGunZ je skoraj končan

Marzla Vada

Marzla Vada

 YounGunZ 4. predizbor, MC Kreš, Slovenska Bistrica, 10. 3. 2007

Glasbeni napad treh skupin je pretekli vikend »utrpel« mladinski center Kreš v Slovenski Bistrici. Marzla Vada, Mosaic in Clone Age so imena, ki so sestavljala tekmovalni del, gostujoči glasni Multiball pa so poskrbeli za višek večernega dogajanja. Pohod letošnje 4. turneje mladih pištol se torej vedno bolj približuje višku, do popolne finalne postave pa nas loči le še en predizborni večer 16. 3. v Novem mestu.
 
Otvoritveni del je pričela skupina z najdaljšim glasbenim stažem med nastopajočimi na tem 4. predizboru. Čeprav Marzla Vada (narečno poimenovanje mrzle vode) med letnico nastanka zapisujejo leto 1993, nam je bolje znano njihovo delo po kratkem premoru in kadrovskih spremembah. Kot smo se uspeli prepričati v živo, morda ravno zaradi tega, ker ne hitijo in si na svoji glasbeni poti vzamejo dovolj časa, zvenijo kot dobro uigrana ekipa, ki je prepričala kar nekaj prisotnih.

Primorska peterica Mosaic, ki je nastopila druga, v svojo glasbo uspešno vključuje vplive nekaterih svetovno znanih bandov (kot Incubus, Pearl Jam, Stone Temple Pilots, …) in jim doda slovensko lirično eksotičnost. S prepričljivim in energijskim nastopom, katerega so popestrili tudi z za zbrane posebej zanimivim percussion delom, so s predstavitvijo pesmi z EP-ja »Stik« dodobra ogreli publiko.
Hrvaški alternativni rokerji iz Čakovca Clone Age, sicer že stari znanci tako slovenskih odrov, kot tudi natečajev, kjer so tudi že pobirali nagrade, so se že drugič predstavili na YounGunZ izboru. Z glasno dozo njihovega avtorskega glasbenega prispevka so sicer bili  – vsaj po glasnosti in odzivu publike sodeč – všečni in poslušljivi.

Prijatelji YG Toura celjski gostje Multiball pa so s svojevrstnim nastopom tako ali tako bili tisti, ki so zbrane pošteno zmigali. Sicer je bil koncert bolj neka javna vaja, kot pravi nastop, a je bil povsem v njihovem stilu – pank-rokersko poskočen, speven in zabaven. Vsekakor (vsaj po mojem mnenju) najbolj prepričljiv in samosvoj (od gostujočih skupin) do sedaj. Če bi glasovali za vse štiri skupine, bi Celjani nedvomno zmagali.

Žirija (v sestavi: Matej A. Ogorevc– Leaf Fat, Igor Bračič – Sadež, Goran Koražija – Multiball, YG organizatorji Toni Cahunek, Andrej Težak, Jani Černe, in Matic – predstavnik kluba MC Kreš)  in publika pa sta tudi tu bili zadolženi za izbiro še enega finalista, ki se bo do sedaj izbranim Hoffman, The Pokerheads in I scream pridružil v ljubljanskem Orto baru 24. 3.
Na tretje mesto so se z zbranimi 99 točkami (80 od žirije in 19 od publike) uvrstili Clone Age, na drugo Marzla vada, ki jim jih je publika namenila prav tako 19, žirija pa 86, se pravi skupno 105 točk. Na zmagovalno stopničko so se zavihteli Mosaic, ki so si z 137 točkami, od katerih jih je publika prispevala 37, žirija pa 100, zaslužili še finalni nastop.
 
Čeprav je klub zaradi del uradno zaprt še do aprila, četudi šank ni delal in je bila na voljo le prva pivska pomoč, in je na začetku z (lokalnimi) obiskovalci slabo kazalo, ter nekaj tehničnim težavam, se je splet dogodkov povsem dobro obrnil v prid večeru.

Nina Jenko

foto: Samo Bešlagič
Bojan Okorn (10-12)

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.