Mlade pištole udarijo drugič

yg4_14_the_pokerheads

YounGunZ 4 Tour – 2. predizbor
Veto, The Pokerheads, Y Knot + gostje Backstage
Nova Gorica / Mostovna
2. marec 2007 ob 22h
Vstopnina: 2.50 €
 
Mlade pištole udarijo drugič
 
Po prvem udaru YounGunZ 4 turneje v škofjeloški Ostrigi je na vrsto prišla severnoprimorska Mostovna. Tokrat so se v drugi predizbor petnajstih mladih pištol uvrstile tri okoliške skupine in sicer Veto, The Pokerheads ter Y Knot. Glede na prej slišan material skupin, se je že v naprej vedelo, da bo obračun zelo težek in tesen.
 
Kot prvi so nastopili novogoriški Veto, nekaterim že poznane pištole lanskoletnega rafala. Tudi tokrat so si izborili mesto med petnajsterico, ki bo oz. se že predstavlja na petih predizborih. Hardcore-vsko s primesmi rapa in metala obarvana zasedba – to so Veto. Energičen, samozavesten nastop so popestrili z video wallom na katerem so se izpisavala besedila njihovih komadov. Ne pozabimo pa tudi, da ima vsaka skupina na voljo le trideset minut časa za svoj predstavitev in, da se morajo potruditi kar se da in pokazati tisto svoje najboljše. Definitivno so to storili tudi Veto, saj so za dokaj zgodnjo uro na Mostovni zapolnili prostor in tako navdušili publiko, ki jih je prišla podpirat.
 
The Pokerheads. Res da nekaterim že poznano ime, saj fantje slovijo po neštetih nastopih, kjer zbrane zabavajo pozno v noč in naredijo pravi žur, vendar so se fantje tokrat odločili, da se prijavijo na razpis YounGunZ turneje in se predstavijo tudi ostali publiki po Sloveniji. Pop, ska, swing, punk, rocksteady senzacijo zaznamujejo predvsem veseli, energični, poskočni, hitri komadi, kjer se deveterica The Pokerheads izkaže kot prava paša za uho. Poskočni plesni ritmi so ustvarili to, da se je večina Mostovne pozibavala za pičle pol ure in se hkrati neznansko zabavala. Skupina je predstavila predvsem avtorske komade v slovenščini ter italijanščini, vsake toliko časa pa je dodala še kakšen kratek delček svetovnih ska, swringerskih, reaggejaških uspešnic. Odlično!
 
Alternativni metalci Y Knot so ustrelili kot tretji. Skupino zaznamujejo predvsem izraziti kitarski zvoki ter razpoznaven vokal. Publika več kot očitno ni bila navdušena, saj se je prizorišče kaj kmalu izpraznilo. Škoda, saj menim da se so se kljub slabi podpori publike zelo vredu izkazali in dokazali, da jih tak odziv ne moti.
 
Gostje večera pa so bili tokrat ljubljanski Backstage, kateri imajo za seboj že precej kilometrine doma in v tujini. Sedaj trio, ima za seboj poleg številnih nastopov na koncertnih odrih tudi že dva albuma: Backstage ter Trends are changing izdanega v lanskem maju. Fantje so s pomočjo nadobudnih talentov posneli tudi videospot za uvodno skladbo Believe in me. Kljub bolezni bobnarja so dali vse od sebe in odigrali večinoma hitov. Punk rock trio pa tokrat ni bil prisoten samo na odru, vendar je bil pevec Mitja hkrati tudi eden izmed petkovih članov žirije. Žirijo so tokrat sestavljali poleg člana gostujočega banda tudi Igor Bračič ali bolj znan kot Sadež skupine Slon in Sadež, predstavnika Radia Robin ter Mostovne in seveda nepogrešljiva YounGunZ ekipa. Žirija je tokrat namenila največ glasov skupini The Pokerheads, drugi so bili Y Knot ter tretji Veto, hkrati pa so bili dodani še glasovi publike, ki je glasovala po koncu vseh treh predstavljenih skupin ter največ glasov namenila pravtako The Pokerheads. Glasovi žirije ter publike so bili sešteti ter pokazali končni rezultat. Torej več kot očitni zmagovalci so bili okoliški The Pokerheads in si tako zagotovili vstopnico za finalni večer predizborov v Ortu 24. marca 2007. Čestitamo!
 
Več informacij: www.youngunztour.com
 
Monika Klinar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.