Mesmerized tour v kamniški Kotlovnici

Mesmerized tour v kamniški Kotlovnici

Mesmerized tour v kamniški Kotlovnici

Kamnik / MC Kotlovnica
Petek, 23.3.2007
 
V petek so po dolgem času kamniško Kotlovnico zopet pretresali udarnejši ritmi – v okviru Mesmerised Tour po Sloveniji in tujini so na odru v Kurilnici žgale štiri mlade energične skupine, ki preigravajo vedno popularnejši metalcore. Maloštevilna publika je uživala v eksplozivnih, hitrih rifih, agresivnih zvokih in besedilih o problemih sodobnega sveta.
 
Kot prvi so nastopili simpatični Novogoričani A Murder Theory, ki so jih v Kamnik povabile preostale tri skupine. Na njihov zvok so vplivale skupine, kot so In Flames, Iron Maiden in Cradle of Filth. Sama sem najbolj uživala v zadnji pesmi, priredbi legendarnih Rolling Stonesov, Paint It Black v sicer neobičajni metalcore izvedbi. Petčlanska ljubljanska zasedba By Default v obstoječi postavi deluje že dobro leto, preigravajo trši metalcore; konec aprila pa bodo s skupino Language of Thought Hypothesis izdali skupni CD (predstavili ga bodo 27.aprila v klubu Channel Zero na Metelkovi). Slednji prihajajo iz Ljubljane in Grosuplja in igrajo pri nas še precej redek melodični metalcore. Kot zadnji pa so na odru ružili Killing Option (mešanica metala in hardcora) iz Laškega in Celja, katerih glasbo lahko primerjamo z ameriškim ali nemškim hardcorom. Njihov melodičen zvok se kaj kmalu spremeni ter ustvari temačno in grozeče vzdušje, ki ga še poudari jezen kričeč vokal. Nanje so vplivale skupine As I Lay Dying, Unearth, Caliban. Imajo že precej koncertne kilometrine, igrali so denimo s Curse of Instinct, Salvation Is Near in mnogimi drugimi, zato na odru delujejo zelo usklajeno.
 
Petkov koncert je naključnim obiskovalcem in metalcore navdušencem ponudil mešanico hitre, udarne in glasne glasbe izpod rok perspektivnih in bolj ali manj uveljavljenih skupin, v kombinaciji z jeznimi vokali, kar je bilo naravnost idealno za sproščanje agresije pod odrom.
 
Tjaša Petročnik

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.