Ceca dvakrat napolnila Gospodarca

RV4R7774

Dodatni koncert, ki je bil prav tako dobro obiskan kot tisti razprodani, v soboto, se mi je v spomin zasidral kot eden slabše organiziranih. Ker sem prebrodil res veliko koncertnih dogodkov, sem dobi(va)l občutek, kot da se nekdo šali z nami (sedmo silo). Sprva tiste “Lipa” gneče okoli glavnega vhoda, ki je množico navdušencev selila tudi na bližnje cestišče (ni mi jasno zakaj policija ob takih dogodkih v sodelovanju z organizatorjem teh zakotnih uličic ne zapre?), kjer so se pred očmi mož (in žensk) postave kurčili debili z na-lizing-kupljenimi vozili s svojimi večkratnimi obhodi krepko čez omejitvijo 50km/h. Misel, da bi omenjeni kurčeviči lahko koga povozili ob svojem nabacivanju mi raje ne pade na pamet.  Da pa je sodu izbilo dno, pa še kasnejše ignoriranje s strani varnostnikov, ki so “le delali svoje delo”, ko so nas postavili v nek jeben koridor, od koder ni mogoče narediti ničesar še manj pa dobre koncertne fotke (vkolikor s sabo ne vzameš lestve in fuzbalskega objektiva). Ves čas pa smo morali prostor sproščati ”pomembnežem”, ki so hodili mimo. Huh.. Nekateri fotografi v samoklicani VIP sprva nismo smeli, dasiravno je bil naš glavni cilj družabna kronika, kjer s težkim srcem pofotkaš pač nastavljače, ki se tam nahajajo, ki itak že žarijo ob preletu objektiva. Da ne omenjam večine, ki te na kolenih prosi, da jih nabliskaš. Je pojavljanje v rumenjaku res tak življenjski presežek?

No, kasneje so nam ob nenehnem gnjavatorstvu le ugodili in so nas spustili, da smo delo pravili kot je treba. Čeprav smo bili že namenjeni domov.

O varnosti – to, da ob Ceci na odru stojita dva varnostnika (na vsaki strani) se mi zdi dokaj smešno, saj tiste male Cecke v prvih vrstah niso ničkaj napadalne. O drugih, pa ne bi izgubljal besed, saj njihovo delo meji že na čisti amaterizem. Ko se spomim samo tisti padec (spodrs) ob izhodu iz limuzine gazde te omenjene varnostne službe ob prvem obisku Ražnatovićeve vdove pri nas mi gre na bruhanje. Ampak kaj češ, danes je lahko v Sloveniji že vsakdo varnostnik, ki ima 5 minut časa. Višina in gorilska postava pa tudi ne dajeta zagotovila, da je nekdo hudo dober. Stavim vse svoje imetje, da ljudje, ki jih poznam lahko te varnostnike spravijo v res neugoden / posmehljiv položaj. Tisti bes, ki so ga prenašali na nekatero sedmo silo v začetkih koncerta se mi je zdel povsem mimo logike. Zakaj na koncert spustiš fotografa, če pa ne sme fotografirati? Zakaj na dogodek/prireditev spustiš sedmo silo, če pa mu delo otežiš do amena? ”Vipovci” so nas sami cukali za rokav za poziranje..

Koncert – Nič posebnega. Ceca je res profesionalka, vendar že dolgo ne prepeva iz srce drugje kot v Beogradu in na Dunaju, kjer je njen dom. Na odru se poleg nje znajde kopica dobrih muzičarjev, vendar imensko nihče ne izstopa bolj kot Nenad Gajin – Goce. Nekdanji kitarist Dr. Karajlića in Emira Nemanje Kusturice, občasno pa se v Kuro vrača tudi z Joksimovićem. Milija, avtorja vseh skladb, tokrat na odru ni bilo. Ceca je začela in končala z “Lepi grome moj”, z zadnjega ploščka. Tudi sicer pa je v triurnem koncertu (23.30 – 2.20) z eno vmestno pavzo, kjer je svojo haiti preobleko zamenjala in prekrila svoje silikone z belim kostimčkom v venček svojih uspešnic zavila tiste najboljše. Občasno je utrujala tudi s tistimi najbolj psihodeličnimi, vendar mimo “Zajdi, zajdi” in “Djurdjevdan” ni mogla. Drži, nismo pričakovali več, manj ša tudi ne. Okorn mi je ob izhodu dejal “Brez kurca je to, vse!”

Koncert roko na srce ni odzvenel dobro še manj bil presežek. Opazka – oder bistveno previsok, lučke pa precej moteče. Predvsem tista bela “backlight” svetloba, ki je značilna za Štukovce.

Besedilo in foto: Marko PIGAC

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.