Z občutkom-Jamie Lewis

Jamie Lewis 1

Jamie Lewis, Escape/Celje, 7. februar 2007, vstopnina: do polnoči 6 EUR, po polnoči 8 EUR, atmosfera: vijolično poživljujoča

Z občutkom je stopil nivo višje in na gramofon položil vinilko(da, prav ste prebrali, vinilko). Z občutkom je začel z globino, manj vokali in več basi, nato pa nas je z občutkom popeljal skozi vijolično potovanje house ekstravagance. Dame in gospodje…Jamie Lewis!

Da. Vse je bilo narejeno z občutkom in predvečer kulturnega praznika je izzvenel kot house izpod prstov tokratnih DJ-jev. Escape je sicer obiskalo manj ljudi, kot bi si ga glasbena predstava tega kova zaslužila, a to nikakor ni predstavljalo manjka pri vzdušju. Ogrevanje je pripadlo Funk33-ju, ki je obdržal svoj visok nivo kvalitete in je svoje poslanstvo opravil več kot dobro! Krmilo je prevzel DJ Boreas, za marsikoga neznano ime, ki je poskrbel, da si ga bomo zapomnili. House po njegovo je bil nabit z energijo, sproščenostjo, zanosom in bilo ga je užitek poslušati. To pa bi pravzaprav lahko rekli tudi za vse ostale nastopajoče v tej vijolični noči, vključno z DJ Om-om, ki je večer zaključil. Jamie Lewis odraža izjemen nivo kvalitete in je prepričal. Kaj prepričal, prevzel! Z občutkom! Na tak način se je tudi smeje odzival na pozitivne vibracije iz publike in stalno vzdrževal kontakt z dogajanjem okoli sebe. Užival je. Vidno. In mi vsi z njim!

Klub temu, da je bilo obiskovalcev manj, kot bi pričakovali, je večina ostala na nogah do zgodnjih jutranjih ur. Glasba nas je vlekla na plesišče in le malkoga pustila ravnodušnega. Včerajšnja noč je poosebila bistvo tega, kar nas navdušuje. Ne razume vsak house glasbe, včeraj so jo razumeli nastopajoči in plešoči. Razumeli, čutili in živeli smo vsak udarec, vokal, melodijo in čeprav nas ni bilo veliko, smo uspeli prostor in čas zapolniti z neverjetno količino pozitivne energije, ki bo ostala z nami še kar nekaj časa.

Čestitka organizatorjem, ki se trudijo delati vocal house dogodke. Ta je bil sicer na tak datum, ko se je dogajalo še veliko drugih stvari, kar je znalo botrovati slabšemu obisku. Upam, da ne bodo izgubili poguma in volje, saj če še kdaj pride Jamie in tokratna zasedba, pridemo tudi mi!

Barbara Poljanec

Foto: Maya & Hous

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.