Wejn & The Genzis – Wejn & The Genzis

Wejn & The Genzis – Wejn & The Genzis

Wejn & The Genzis – Wejn & The Genzis

2006, Nika
 
Prvi solistični izdelek Primorcev Wejn & The Genzis z istoimenskim naslovom je izšel po dobrih petih letih obstoja skupine, na njem pa je približno 40 minut glasbe oziroma 12 pesmi (uradno 11).
 
Lirika je angleška, verjetno tudi zaradi tendenc po preseganju glasbenih meja in okusov rodne grude, giblje pa se med simboličnimi opisi inspiracij ali občutkov (Falling, Dynamite) in neposrednimi ter realno-mogočimi situacijami (Big Dog, Bury Me). Tematsko gledano pa so v glavnem stavili na standardni repertoar: ljubezen (ženske), ki rezultira v takšnih in drugačnih emocionalnih stanjih ter izkušnjah. Na žalost pa se tega lotijo brez prave globine in občutka za liriko, zato od skladb več ali manj izzveni in ostane v ušesu zgolj refren.
 
Verjetno pa besedila niti niso tisto, na kar stavijo Wejn & The Genzis. Melodičen in distorzirani rock veliko dolguje godbi iz koncev osemdesetih ter prve polovice devetdesetih let (Alice In Chains, Soundgarden) ter njenim izpeljankah (Creed, Bush, Isis). Strukturno pa formo zaključijo neposredni punkerski vplivi. Zatorej med skladbami samimi po sebi ni velikih razlik, kar pomeni, da vam bo verjetno album ali všeč ali pa tudi ne. Preseneti uvodna pesem, brez vokala, z močnimi kitarami v stilu Isis, zaradi osebnih simpatij pa nisem ravnodušen do travmatične Bury Me, ki je nekakšen spomenik Laynu Staleyu. Slednjo skladbo se splača prevrteti do konca, kjer v dodatni skladbi pokažejo zvočno malce drugačen obraz.
 
Kljub temu, da je album sinteza polpreteklih popularno-glasbenih stilov in zato izzveni na trenutke kot deja-vu, pa Wejn & The Genzis prepričajo z energičnostjo in melodičnostjo, ki pritegne na prvo žogo. Obetavno!
 
Matjaž Jaušovec

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.