Resist Fashion! Tour v Ortu

2007_02_06_kennybal_smith_01

Dirty Skunks predstavljata:
Resist Fashion! Tour
Kennybal Smith, Golliwog
Ljubljana / Orto Bar
6. februar 2007 ob 22.00
 
Resist Fashion! Tour – turneja, ki je svoj start doživela že v preteklem letu, se je izkazala odlično. Ideja dveh bolj ali malo manj znanih glasbenih skupin slovenske punk rock scene je doživela svoj preporod že decembra v vrhniškem klubu Zakon. Združenje ribniških gonilcev punk rocka Golliwog ter severno-primorskih Kennybal Smith se je enostavno spremenilo v turnejo poimenovano Resist Fashion! Tour. V današnji poplavi t.i. subkultur, ki izpodrivajo tisto pravo vrednost glasbe, sta se skupini odločili narediti krajšo turnejo po slovenskih klubih in hkrati opozoriti tudi nase. Turneja, ki zajema več kot deset koncertov po širni Sloveniji se je v torek, 6. februarja ustavila tudi v Ljubljani, natančneje v Orto Baru.
 
Kot prvi so nastopili Kennybal Smith. Mogoče malce malo manj poznani ljubljanski publiki, pa vendar. Poskočen četverec oz. šesterec preigrava v večini melodičen punk rock s primesmi drugih žanrov. Kot večina takšnih bandov se tudi oni kritično odzivajo na socialno-politčne probleme današnjih časov, kateri zaznamujejo njihove komade. Njihov cca. štirisedet minutni nastop sicer zbledi dokaj hitro, vendar bi lahko rekli, da iz teh fantov nekaj še bo.
 
Dokaj klavrno obiskan Orto, se je ob nasledjenm bendu malce bolj oživel, saj so na oder stopili Golliwog iz Ribnice. Oder Orto Bara jim je zagotovo poznan, saj so tu nastopili že neštetokrat. Kdor je že kdaj slišal za njih, zagotovo ve, da skupina ni tipičen punk rock trio ali četverec moškega spola, saj v tem primeru glavno vlogo prevzame vokalistika, kitaristka – simpatična in zagotovo tudi karizmatična Saša. Predstavili so predvsem zadnji plošček lanskega leta More Then Meets D.I.Y. Zanimiva mešanica hitrega, melodičnega punk rocka – to so Golliwog.
 
In tako minil je še en koncert v okviru dvojca Dirty Skunks, ki v petek praznujeta svoj že 5. rojstni dan in jima ob tej priliki ekipa RockOnNet tudi čestita in jima želi še obilico norih koncertov v letu 2007.
 
                        Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.