Prvi naboji mladih pištol uspešno zadeli tarče

yg4_12

YoungunZ tour 2007, prvi predizbor, 24. 2. 2007, Škofja Loka, Pri rdeči ostrigi

Nastopajoči: Escape, Obduction, Hoffman (po izžrebanem vrstnem redu) in gostje God Scard

Vstopnina: 2 €
 
Že četrtič zapovrstjo so na pot do cilja krenile mlade, nadebudne pištole. Nabite, pripravljene, da ustrelijo. Uvodni glasbeni naboji so tako na YoungunZ turneji 2007, ki je pretekli vikend sprožila pravi rafal, z glasbenimi vibracijami že dosegli prve tarče – dobre glasbe željno publiko v škofjeloški Rdeči ostrigi.
 
Največja klubska turneja, ki se je pričela v gorenjskem mladinskem klubu Pri rdeči Ostrigi je tako v prvem predizbornem večeru na pladnju postregla s tremi tekmovalnimi skupinami, ki jim je po odločitvi žirije uspel preboj med petnajst finalistov letošnjega YoungunZ toura.
Škofjeloška tla so torej (po na večer dogajanja izžrebanem vrstnem redu) tresli Escape, Obduction in Hoffman, kot posladek pa so z glasnim rohnenjem večer razburkali še metalci God Scard.
Skupine so igrale predvsem na avtorsko noto in v svoj del poskušale vpeti čim več pesmi. Z zanimanjem smo poslušali najnovejšo pridobitev kranjske naveze Escape – novega bobnarja, saj je znano, da nimajo sreče s člani zasedbe. Vendarle so se z nalogo spopadli odgovorno in – kljub kilometrini, ki bi jo verjetno imeli več, če bi dalj časa igrali vsi skupaj – niso pustili slabega vtisa.
Obduction, njihovi znanci, da ne rečemo da nekateri celo isti člani oz. bivši člani zasedbe Escape, so z odločnostjo in močnim, prepoznavnim vokalom pevke Mojce ter nekaj več energije na odru pustili še boljši vtis od predhodnikov.
Kot tretji pa so nastopali še eni Kranjčani Hoffman. S predstavitvijo drugačne glasbe, in okrepljeni oz. oslabljeni zaradi kadrovskih menjav v bandu, so s samosvojim nastopom uspeli prepričati večji del prisotnih.
Po polurnih nastopih, ki so jih skupine imele na voljo za kar najboljšo predstavitev in prepričanje publike in strokovne žirije, da so prav oni tisti, ki si zaslužijo igranja na finalnem večeru v ljubljanskem Orto baru, je sledila še predstava starih znancev, kranjskih God scard.
Za glasnost je bilo – nedvomno – poskrbljeno.
YG pa je vendarle tekmovanje, ki ne glede na to, da bi si vsaka od skupin zaslužila napredovanje, le zahteva enega zmagovalca.
Po glasovih, ki so jih za svojega favorita oddali obiskovalci, in po odločitvi strokovne žirije, ki so jo tokrat sestavljali Žiga Gombač (MTV Adria, novinar), Andriya (predstavnik gostujoče skupine God Scard), Andraž Kožar – Stockson (predstavnik glasbene skupine Corkscrew – prvih zmagovalcev natečaja), Štibo (predstavnik kluba Rdeča ostriga), in zadnji, peti glas, ki so ga prispevali YoungunZ organizatorji (Jani Černe, Toni Cahunek in Andrej Težak), je bila znana odločitev. In zmagovalci.
Po tesnem izidu in predvsem presenetljivem izenačenju dveh skupin s strani žirijeObduction in Hoffman – je odločal glas množice. Ta je največ izstreljenih pozitivnih vibracij opazila pri nastopu kranjskih Hoffmanov, ki jih je tako postavila na vrhnjo stopničko s skupnimi 120 točkami (85 od žirije in 35 od publike). Drugo mesto so si s 110 točkami zaslužili Obduction, ki jim je občinstvo namenilo 25 točk, žirija pa prav tako 85. Tretje mesto pa so s skupno 81 točkami (70 žirija, 11 občinstvo) zasedli Escape.
Prvi cilj je torej osvojen. Obstreljevanje pa se nadaljuje. Naslednjič naj se na ofenzivo pripravijo na novogoriški Mostovni – že ta petek, 2. 3. 2007.

Nina Jenko

foto: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.