Moonlight Sky v kamniškem Krasnem norem baru

Moonlight Sky v kamniškem Krasnem norem baru

Moonlight Sky v kamniškem Krasnem norem baru

Kamnik / Krasni nori bar
Sobota, 10.02.2007
 
Pred kakšnim tednom sem bila na koncertu zasedbe Gal in Galeristi v kamniškem kulturnem domu in tam je kot gost nastopil tudi glasbenik, Miha Petrič, katerega igranje na klasično kitaro me je povsem očaralo (poleg glasbe že omenjene skupine, kakopak). Malo sem pobrskala po internetu in ugotovila, da sta že omenjeni kitarist in pa basist Janez Moder iz vrste galeristov člana ljubljanske skupine Moonlight Sky in da se, kar me je še bolj navdušilo, obeta njihov koncert v »naročju kamniških planin«.
 
Sklepajoč iz imena bi nevednež takoj pomislil na nežno, romantično vzdušje polne lune, a smo se redki obiskovalci sobotnega koncerta prepričali, da temu ni tako. Zasedba, v kateri poleg zgoraj naštetih delujeta še Andraž Kržič (vokal in klaviature) in bobnar Aleš Kajtna, deluje že štiri leta, je v KNB-ju nastopila v okviru krajše turneje, s katero so predstavljali svoj novi CD Moonlight Sky. Predstavili so nam drugo plat luninega svita, tisto posebno skrivnostno, dramatično, tisto, ki te prevzame. Glasbo, ki jo izvajajo, so poimenovali z izrazom progresivni rock, torej je zmes prefinjenega jazza, otožnega bluesa, funka in klasike, ter jo »zapakirali« v zelo poslušljivo, na trenutke celo psihedelično formo. Ob vsestranski in prepričljivi interpretaciji ter profesionalni izvedbi (kljub skrajno miniaturnemu obisku so fantje dali vse od sebe) smo iz globin oceana odpluli v vesolje in zamaknjeno uživali v blues baladi jokajoče električne kitare. Redki navdušenci smo spoznali slovenskega Jimija Hendrixa (Red House), izpustili pa nismo niti V. Stefanovskega in glasbene želje – Dirty Diana Michaela Jacksona.Vokal je lepo vkomponiran v virtuozno in tehnično dovršene skladbe z nekoliko neobičajnim ritmom, ki že inštrumentalno delujejo dovolj izpovedno.
 
Po koncertu lahko rečem samo »Respect!«, bilo je enkratno doživetje (tako, za raziskat druge stopnje človeške zavesti, če si smem dovoliti to zelo subjektivno opazko), ostala sem brez besed, in hkrati potožim nad majhnim obiskom. Ste res vsi proslavljali konec zimskega izpitnega obdobja?!
 
Tjaša Petročnik

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.