Dub Syndicate dubali v Gali hali

DIGITAL CAMERA

Ljubljana / Gala hala
14.02.2007
 
14. februarja je Gala Hala gostila legende duba, zasedbo Dub Syndicate. S strani promotorja uspešno zastavljen koncert je pritegnil skoraj preveč obiskovalcev, željnjih pristnega duba, kot so zmogljivosti dobre stare Gale Hale in skoraj bi si lahko zaželeli večje koncertne dvorane za tovrsten dogodek. Navkljub gneči, ali mogoče prav zato, pa se je v dvorani vzpostavilo prijetno ozračje za pozibavanje v prijetnih meglicah s pravim dubom začinjenega Valentinovega.
 
Zasedba Vincent Andrew Blakey (kitara), Lincoln Valentine Scott (bobni), Alon Adiri (sampler), Lloyd Noel Parks (bas) in Frankyn Michael Waul (klaviature) je Metelkova mesto obiskala v okviru svoje evropske turneje za promocijo najnovejše kompilacije, izdane pod blagovno znamko Dub Syndicate s preprostim naslovom The Rasta Far I. Zanimanje, ki ga je slovenska reggae in širša publika pokazala za prvi koncert Dub Syndicate na slovenskih tleh kaže, da je občinstvo dobro seznanjeno z njihovimi izdanimi albumi in mu ugajajo unikatni zvoki njim značilnega duba.
 
Lahko bi kar rekli, da je v sredo šlo za učno uro ali dve sodobne dub scene, kar je nekako rdeča nit dogodkov, ki nam jih ponujajo v Gali Hali pod imenom Dub Club. In Dub Syndicate so v vlogi učitelja opravili odlično vlogo, ko so nas v glasbene višave popeljali s tehnično odlično poizvedbo predvsem svojih največjih hitov, ki so zveneli ravno prav sveže, kljub temu, da se niso odpeljali prav daleč v eksperimentalne vode. Vrhunci večera so bili Lloyd Parks, ko nam je kot vokalist postregel s svojim hitom iz 70.-ih, Mafia in rahločuten komad izdan leta 2001, No Bed of Roses.
 
Korektno izveden in v zdravi meri komercialen koncert, po katerem nam bodo Dub Syndicate ostali v dobrem spominu in ki bo zagotovo ponesel glas o glasbeni zvrst dub v marsikatero slovensko vas.
 
Tekst in foto: M. Ajkula in Tjašulja

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.