The Magic Numbers – Those The Brokes

The Magic Numbers – Those The Brokes

The Magic Numbers – Those The Brokes

2006, EMI records / Dallas
 
The Magic Numbers, dvojna bratsko-sestrska naveza, je angleški četverec, katerega ideje se udejanjajo od leta 2002 dalje. Za njimi je uspešno predstavljen prvi album, ki so ga naslovili kar preprosto The Magic Numbers, konec preteklega leta pa so izdali že drugi izdelek, ploščo Those The Brokes.
 
Nek poseben stil imajo, prijeten glas glavnega krivca, da sploh obstajajo, Romea Stodarta, ki mu z očarljivim glasom pomaga tudi sestra Michele, popelje v neko ležerno, morda njihovemu imenu res primerno magično stanje.
 
Veliki met jim je tako uspel v letu 2005, ko so se kalili tudi na zelo masovnih koncertih, ko so bili na primer tudi predskupina na nekaj koncertih na lanski Vertigo turneji irskih U2. Na Those The Brokes izstopata do sedaj tudi najbolj poznani This Is A Song, ki poslušalca popelje na začetek potovanja na valovih magičnih številk, in Take A Chance.
 
Sicer se plošča, na kateri je trinajst avtorskih skladb, skoraj vseh delo Romea, ponaša z bolj mirno vsebino, in pesmimi, katerim se zaradi zasanjanosti z lahkoto prepustiš. Kakovost najnovejše plošče poleg ostalih, lahko upravičijo tudi z dovolj zgovornim podatkom, da je bila delno posneta v newyjorškem studiu Allaire, kjer so snemali tudi npr. Ryan Adams, The Strokes, … Glasbeni kritiki, ki so skupino popredalčkali, so jim pripisali vplive The Mamas & The Papas in Lovin’ Spoonful. The magic numbers pa so, ne glede na glasbene asociacije, ki se pač porodijo ob omembi skupine, razvili svoj stil, ostali dovolj inovativni in raznoliki, da se niso le izgubili v poplavi nekih bendov, ampak so izstopili nad povprečje.
 
Družinski navezi Stodart-Gannon je tudi v drugo uspelo narediti ploščo, ki je nadgradnja prejšnje, morda z ne tako veliko potencialnimi hiti, a vendarle prijetno poslušljiva.
 
Nina Jenko

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.