Debeli Precjednik / Fat Prezident, Bridge to Solace ter Multiball v Orto Baru

2007_01_19_multiball_01

Dirty Skunks predstavljata:
Debeli Precjednik / Fat Prezident, Bridge to Solace, Multiball
Ljubljana / Orto Bar
19. januar 2006 ob 21h
 
Tudi tokrat je ekipa Dirty Skunks poskrbela za enkraten petkov večer v Orto Baru. Gostili so madžarske hardkoraše Bridge to Solace, zastavonoše osiješkega punk rocka Debeli Precjednik / Fat Prezident in unikatne Multiball.
 
Celjski Multiball, ki so svoj »endless journey« lani zaključili s turnejo Punk is dead Tour, so bili aktivni že takoj v začetku leta. Po devetnajstih dneh novega leta, prvi koncert in še povru v Ljubljani. Kot so sami dejali (malo v hecu, malo zares) je bil to eden najboljših koncertov, kar se je tudi pokazalo v sami sproščenosti banda na odru. Repertuar postaja že kultni, a vendar se lahko veselimo nove plošče, upam seveda da še v letošnjem letu. Multiballovski šus melodičnega punk rocka je izvenel v dvanajstih komadih predvsem iz zadnjega albuma, hkrati pa so predstavili različico komada When I’m done v malce drugačni izvedbi, ki jo seveda lahko slisite tudi na MySpace. Za malce večje fane skupine pa sta bili seveda glavna komada, ki so jih nekako premierno predstavili v Ljubljani in sicer popolnoma nova, sveža, neizdana Still on the run ter Alone with a razor blade. Seveda oboje v stilu Multiball.
 
Sledili so madžarski Bridge to Solace, ki so mogoče malce umirili vzdušje, čeprav so prve vrste pošteno »razgrajale«. Enkratna skupina, ki pa mogoče ni ravno sodila v petkov večer. Malce trši hardcore ritmi so bili predstavljeni v slabi uri nastopa. Simpatičen pevec, energičen kitarist in seveda tudi ostali člani so me mogoče pustili malce hladno, saj sem priznam čakala vedno bolj nastop skupine Debeli Precjednik / Fat Prezident.
 
Čeprav sem skupino v zadnjih 6 mesecih videla kar štirikrat, me njihov nastop vedno prepriča. Tin, Siniša, Davor ter Andrej poskrbijo res za pravi punk rock žur kot se spodobi. Lahko bi rekli, da so nekakšni nasledniki Hladnega Piva. Skupina, ki je izdala tri albume, medkaterimi je zagotovo največji feedback dobil prav zadnji Through the yes of the innocent. Udarenemu začeteku z River of bodies je sledil komad Drowning z albuma Fist from East. Melodični punk rock naravnost iz Osijeka je popestril petkov večer, tako da seveda ni manjkalo singalongov z bendom, stage divingov, preriravanja, plesanja, skakanja in še in še. Publika se je seveda najbolj razgrela pri komadih Justify Lying, Ready to Fight in seveda Lajavo Pseto, kjer je kot gost nastopil Petar Tucman, s katerim so posneli prvotno ta komad na albumu. Glede na to, da je Tucman nastopil samo na premieri albuma na Hrvaškem, je bil ta nastop zagotovo premierni ta večer v Ljubljani. Sledili so hiti Marionette, Thank you, Burdened, Mala Vida, My own thing…Za konec kaj pa drugega kot – Farmersko srce! Himna tega benda, ki ga spremeni nastop v naravnost popoln. Škoda samo za dokaj kratek nastop, kajti štirinajst punk rock komadov spuhti v momentu. Pohvale gredo predvsem ekipi Dirty Skunks, saj sta zopet organizirala več kot popoln petkov večer, ki pa smo ga nekateri v plesnih ritmih zaključi do zgodnjih jutranjih ur. Kot pojejo Multiball: »It’s Friday night and we’re just having fun«. Pa še res je!
 
Tekst: Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.