Chew the Fat po avstrijsko

Chew the Fat po avstrijsko

Chew the Fat po avstrijsko

20. 1. 2007: Chew the Fat, klub p.p.c., Graz, vstopnina 5 € pred 23. in 9 € po, pivo pregrešno drago, ozračje vroče in zakajeno, floora 2, a za nas zanimiv samo eden

Breakbeat Floor
Pendulum – Breakbeat Set!
(Breakbeat Kaos, Renegade Hardware – Perth/Aus)
Merka (Chew The Fat!, Hospital – London/UK)
Pietro Masser (Zeiger, Graz)
Cheever (Spiralsfirst, Graz)

2nd Floor
DJ Focus (Graz)
Phil Da Funk (Graz)

Odkar smo prvič slišali enega najbolje prodajanih d’n’b albumov vseh časov, debi izdelek avstralske skupine Pendulum z naslovom Hold your colour, je bilo jasno, da je te tri mladce nekega dne nekje treba ujeti. V Sloveniji so sicer že bili, a v časih, ko so bili manj znani in posledično manj dragi. V soboto pa je delček zasedbe v sklopu Chew the Fat večerov, ki jih spremljamo tudi pri nas, pripotoval v graški klub p.p.c.

Žur se je kot običajno začel z ogrevanji izpod rok lokalnih DJ-ev, ki pa se tokrat niso izkazali kot kaj prida izvirni in zanimivi. Precej enolično in zaspano ozračje je malce zbudil šele angleški gost Merka, a tudi med njegovim nastopom je bilo očitno, da je večina obiskovalcev čakala zadnjega gosta večera. Huronski aplavz ob predaji reglerjev je tezo le še potrdil.

V skladu z napovedmi je prva ura minila v znamenju breakbeata, vključno z remiksi skupin The Killers in Coldplay, ki me vedno znova še posebej razveselijo. A pozneje kot je postajalo, bolj glasno, plesno in energično (pa tudi vroče in umazano) vzdušje je vladalo v klubu. Ritmi so postajali težji, nizki basi so brneli, vrhunec pa je nastopil s Tarantulo. Takrat je klub resnično eksplodiral in komad zapel ter odplesal kot eno. S tem divjega plesa sicer še ni bilo konec, večer pa se je že spreobrnil v nepozabnega.

Upajmo, da vroče Pendulume kmalu doživimo tudi pri nas, če ne pred, pa po izidu nove plošče, ki jo pospešeno pripravljajo v VB.

Tina H. Zakonjšek 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.