A Murder Theory, On the Last Day in Scars of Tomorrow v Orto baru.

A Murder Theory, On the Last Day in Scars of Tomorrow v Orto baru.

A Murder Theory, On the Last Day in Scars of Tomorrow v Orto baru.

Ljubljana / Orto bar
Ponedeljek, 15.01.2007
 
Nekaj po deveti uri zavihtijo goriški metalcore rukiji A Murder Theory. Nekaj koncertov že imajo za seboj, manjka jim kilometrine, predvsem pa izvirnosti. Po prvih minutah gre stvar samo navzdol. Vse preveč tipičnih (ampak res tipičnih) potez, potopljeno v izobilje fast pickinga in švedske melodike, ki je res že prevečkrat slišana, povrh pa še dolgočasna. Super, da se na slovenskem prostoru levijo takšni bendi, a upam, da bo to v prihodnosti sorazmerno z izvirnostjo in edinstvenostjo vsake zasedbe.
Naslednji so On the Last Day z svojo različico sodobnega punkrocka, zmešanega z mosh deli in kričečim vokalom. Tudi to že vse prej slišano in po kakšnem komadu me zanimanje mine, edino kar je še interesantno je divji nastop (dva prsta gor za vihtenje z kitarami) z veliko energije in precej kul zvokom.
Scars of Tomorrow imajo še kar svežo ploščo na Victory Records in stvar me nič bolj ne navdušuje kot starejši material. So pa zato lani super izpadli, kljub temu, da so igrali brez enega kitarista, ki so ga razmere takrat pustile v ZDA. Letos me nastop ni pretirano navdušil, so pa bili oni očitno zelo zadovoljni z atmosfero in energijo publike. Predstavili so večino materiala z nove plošče, nekakšen metalcore, formuliran nekje med novejšim Dead to Fall, Nehemiah, Everest stilom in „novim valom ameriškega metala“ a la Killswitch Engage, Caliban.
Dodam še plus za relativno dobro obiskanost koncerta z veliko novimi obrazi.
 
Tekst: Valter Cvijić
Naslovna slika: Zoran Pungerčar
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.