Zlata leta z Marshallom Jeffersonom

Jefferson 1

Marshall Jefferson, Escape/Celje, 8. december 2006, prispevek v zlatu: 2000 SIT v predprodaji, 2500 na dan dogodka, vzdušje: kot bi se vrnili nazaj v zlata leta

 

Slovenska tla letos gostijo house legende. Tisti, ki so bili zraven, ko se je rojeval house in so, ko je njihov otročiček že v Kristusovih letih, še vedno pomembni akterji na tej sceni so "odkrili" deželo kurjo in leto 06 je zaznamovano kot leto legend. 06 je tudi leto Celja, ki z Escapeom na čelu, spet postaja prestolnica elektronskega navdušenja. Tokrat ne v obliki masovk, ampak odličnega clubbinga. Da je scena še kako živa in v razcvetu, dokazuje dejstvo, da je tokratni glavni gost v zadnjem desetletju prejšnjega tisočletja celo odložil mešalko in želel potegniti črto pod svojo kariero, a ga je kolesje potegnilo nazaj in skupaj z njim smo pobegnili nazaj v zlata leta.

DJ Funk33 je uspešno ogrel občestvo in klub hitro spravil na delovno temperaturo, Davide Manali je s svojim melodično-vokalnim housom zazibal sleherno telo na in ob plesišču, Marshall Jefferson pa je s svojimi čudeži iz vinila okronal vrnitev v zlata leta. Žal je pri tem deloval hladno in nedostopno, pogrešali smo komunikacijo s publiko in odziv nanjo, kar bi od DJ-ja takega kova pričakovali. Vse skupaj je dalo misliti o tem, zakaj se je vrnil na sceno po napovedani upokojitvi. Morda pa je vodilo vsega vseeno denar?!? Paolo Barbato je serviral set direktno iz svojih zlatih let, ko smo ga hodili poslušat po celi Sloveniji, Alex Donati pa je s svojim glasom že "obvezna oprema", ko gre za oldies goldies house dogodke. Vsakdo je lahko slišal kak svoj najljubši komad, na veliko se je pelo, še več se je plesalo in smejalo. Kot v dobrih starih zlatih časih.

Obiskovalcev je bilo za odtenek manj, kot na zadnjih recenziranih dogodkih iz Escape-a, a še vedno več kot dovolj za pozitivno atmosfero, normalno temperaturo zraka v lokalu in manjšo čakalno dobo na šankih in v toaleti. Osebje je bilo za odtenek prijaznejše, kot ponavadi, a temu je najbrž botrovala manjša gneča in posledično manj dela zanje. Prijetno presenečenje pa je bila tudi "zimska" dekoracija na stropu lokala iz katerega je viselo na stotine različno velikih belih kroglic in ustvarilo videz sneženja. Zelo domiselno! Najbolj presenetljiva pa je bila cena vstopnic, ki je bila glede na stanje na trgu, relativno nizka, kar je več kot pohvalno, ker je razmerje cena-kvaliteta v Escapeu denarnici obiskovalca prijazno. Žal bi to težko rekli za cene pijače, ki so v zadnjem času precej narastle, ampak verjetno gre za kompenzacijo nižjih cen vstopnic. Vse navedeno pa na srečo ni moglo pokvariti dobrega počutja ob odlični glasbi.

Kdor zna, pač zna in Escape se je definitivno naučil. Ne glede na to, kdo se podpiše pod party, je v zadnjem času tam res dober žur. In ja, absolutno se vrnemo. V zlata leta in tudi v Escape.

 

Besedilo: Barbara P.

Foto: Maya in HouseMouse

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.