Sarcasm, Ambassador of sifilis in Use Less v Kamniku

Sarcasm, Ambassador of sifilis in Use Less v Kamniku

Sarcasm, Ambassador of sifilis in Use Less v Kamniku

Kaj: koncert skupin Sarcasm, Ambassador of sifilis in Use Less
Kje: MC Kotlovnica, Kamnik
Kdaj: petek, 22.12.2006
 
Zadnji letošnji event v Kotlovnici je bil obenem tudi rojstni dan založbe On Parole Productions, zvezda večera pa je bil prvi bend pod okriljem te pred petimi leti ustanovljene založbe, legende slovenske metal scene, Sarcasm.
 
Včasih pač ne morem iz svoje glave, zato (tudi) tokrat dobite samo suhoparno poročilce s petkovega dogajanja v Kotlovnici, brez globokih vtisov in hiperzabavnih izjav.
 
Za ogrevanje prisotnih so najprej poskrbeli Kamničani Use Less, morda res ne preveč po okusu striktno metalske publike, ki so navdušili predvsem s priredbami komadov kot so Sweet Child Of Mine, Johnny B. Goode, z Elvisom smo odmigali nazaj v petdeseta, ter z lastnim komadom (ki smo ga na koncu po vzklikih publike – ”We want more!” – slišali še enkrat) kljub majhnim tehničnim težavam dokazali, da se pod kamniškimi gorami kali še en izvrsten band z dobrim vokalom ter prepričljivo kitarsko in ritem sekcijo.
 
Na vrsto so nato prišli Zasavci Ambassador of sifilis, ponovno združeni le za ta koncert, in ko so pripravljali oder in inštrumente, so se mi fantje zdeli vse prej kot brutalni death metalci, podobni skupinama Kataklysm ali Cannibal Corpse, kot so se označili sami. Potem so vse luči v kamniškem kotlu ugasnile in zazvenela je Ave Marija, ki se je z vrnitvijo svetlobe sprevrgla v agresivno in eksplozivno kombinacijo udarnih kitarskih rifov, »razbijanja« bobnov in tehnično dovršenega vokala. Vsem nam je bilo jasno, da (v tem primeru) frizura naredi brutalnega človeka (ja, fantje so si nadeli lasulje in se s tem približali death metal videzu), zvok in interpretacija pa sta ustvarila resnično vzdušje groze in nasilja. Tudi publika se je razgrela in se predajala slemanju na energične vibracije z odra. Podobno kot prejšnji teden smo spet praznovali rojstni dan in bili deležni zastonjskih pločevink piva, za konec pa so nas fantje iz meni sicer neznanega vzroka počastili še s pesmijo Backstreet Boysov, pod odrom pa so s pliškoti v rokah kričale navdušene fanice (in fani). No ja, so pa vsaj pokazali trebuščke.
 
Kot zadnji so Kotlovnici zavladali še težko pričakovane staroste slovenskega thrasha, gorenjska naveza Sarcasm, ki so v svoji skoraj 20-letni zgodovini oder delili tudi z imeni svetovnega formata, kot so Kreator, Sepultura, Motörhead, Destruction in drugimi.
 
V zvokih udarnega, hitrega in melodičnega thrasha smo uživali dobro uro, poslušali smo stare in tudi nove hite z zadnjega, septembra izdanega albuma Revolt. Razpoloženje v Kotlovnici je bilo odlično in Sarcasmi so spet dokazali, da so še vedno v izvrstni formi in se na še tako majhnem odru počutijo več kot super.
 
Publiko, ki si je energijo nabirala še od nastopa ambasadorjev sifilisa, je evforija zajela zlasti v zadnjih minutah, tako da smo dobili še repete (Sarcasm, Breaking the law). Na koncu so varnostniki povsem obupali in razživetih navdušencev niti niso več poskušali zvleči z odra.
Da zaključim – koncert je bil zanimiva zmes različnih zvokov in slogov, tudi publika je bila namešana iz vseh koncev naše deželice, čeprav se mi zdi, da so organizatorji pričakovali še več metalskega občinstva. Zagotovo je bil to nor konec koncertnega leta 2006 v MC Kotlovnica.
 
Tjaša Petročnik

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.