Punk is dead Tour 2006

2006_12_09_punk_is_dead_01

Punk is dead Tour 2006
Ljubljana / AKC Metelkova Mesto / Gala Hala, 8. december 2006 ter
Celje / Celjski Dom, 9. december 2006
Vstopnina: (za pravo doza punk rocka) 2000 SIT, z rezervacijo 1500 SIT
 
Uspešna turneja Punk is dead 2006 zaključena v Sloveniji
 
Turneja poimenova Punk is dead se je letos podala na koncertne odre že drugič. Tokrat tudi v Slovenijo. Idejna zasnova pripada predvsem avstrijski booking agenciji Teamrider Booking. Na podlagi lanskoletne obiskanosti, so se organizatorji odločili, da bodo k sodelovanju povabili tri glavne skupine, ki bodo na vseh koncertnih odrih. To so avstrijski 3 Feet Smaller in Guadalajara ter naravnost iz Italije, natančneje iz Rima punk rockerji Vanilla Sky. Turneja je zajemala koncertne »place« od Avstrije vse tja do Italije in letos tudi v naših krajih. Izmed vseh štirinajst obsežnih koncertov turneje smo tudi Slovenci dobili dva – ljubljansko Galo Halo ter Celjski Dom. Za »finish« turneje pa so bili gostje obeh večerov eni in edini Multiball.
 
Za samo promocijo event-a je bilo poskrbljeno več kot dovolj, saj je bil obisk nad pričakovanji, še posebej v Celju, ko se je nabralo nekaj tristo ljudi. V primerjavi z avstrijskim delom, ko so imeli prvih pet nastopov razprodanih sorazmerno vredu, saj se je velika večina s skupinami 3 Feet Smaller, Guadalajara ter Vanilla Sky spoznala prvič.
 
Pravtako kot petkov večer, je tudi sobotin večer otvorila slovenska zasedba Ten Balls. Naveza raznih starih članov nekdanje ska punk skupine Caddies je predkratkim dobila novo pridobitev oz. bolj menjavo – novega pevca. Poskočni peterec tako vodi sedaj vokalist Sebastijan Lukovnjak. Dokaj uigrana zasedba je poskrbela zato, da so na plesišče prišli že prvi željni punk rock-a ter ska-ja obiskovalci.
 
Na odru Gale Hale so se pojavili avstrijski Guadalajara, ki so slovenske odre pozdravili že drugič. Fantje, ki natančneje prihajajo iz Feldbacha igrajo skoraj vse – od swinga do punka vse tja do ska-ja. Številna zasedba poskrbi, da je punk rock koncert tako kot mora biti. Skakanje, prerivanje, stage-divingi in še in še. Energičen nastop skupine poskrbi, da se pravi žur začne. Čeprav obiskovalci niso poznali komadov skupine, so se vseeno vživeli v ritme Guadalajare. Meddrugim je turneja bila zaznamova tudi z raznimi sodelovanji med skupinami, saj so se članom omenjene zasedbe na odru tudi pridružili člani skupine Vanilla Sky ter glavni leader skupine 3 Feet Smaller – Marcus Smaller.
 
Štiričlanska zasedba Vanilla Sky prihaja iz Italije, natančneje iz Rima. Brian, Luka, Cisco in Vinx pravtako niso neznanci slovenskih odrov saj smo jih že gostili. Varovanci založbe Wynona Records so v Gali Hali mogoče nekoliko umirili zadevo, vendar v Celju poskrbeli za pravi show. Na odru se je naenkrat znašlo cca. dvajset ljudi, ki so skrbeli za vzdušje v dvorani, katerega so predtem v Celju ravno tako naredili 3 Feet Smaller. Zasedba, ki se je opredelila kot bowling punk. Predstavili so predvsem svoj zadnji album 3rd Strike, medkaterimi bi lahko izpostavila predvsem komade Strike back, Let it out ter Declared Void.
 
Težko pričakovani gostje večera pa so nastopili seveda nazadnje – Multiball. V domačem Celju so ponovno nastopili in zato torej tudi številčno zbrana množica, ki je norela kot še nikoli. Fantje, ki svojo kilometrino nabirajo predvsem v tujini so se ponovno izkazali in dokazali da punk rock še ni mrtev! Udarnem začetku z njihovim prvim hitom At Last! so sledili komadi predvsem iz zadnjega albuma Endless Journey. Vse tja od This one pa do Absent ter komada When I’m done, ki so ga fantje tokrat predstavili v malce drugačnem aranžmaju, kot smo ga vajeni in sicer v obliki kot so se fantje predstavili na radiu Val 202 v oddaji Izštekani. Multiball so dokazali, da so kos tudi drugim ritmom, ne samo punk rock. In seveda še za konec, težko pričakovani komad Friday Night Anthem, kateremu so se pridružili prav vsi nastopajoči in marsikateri obiskovalec na odru ter tako zaključili več kot odlična zadnja dva koncertna datuma turneje Punk is dead Tour 2006. Sledil je seveda after party z vsemi nastopajočimi ter zagotovo še en nepozaben žur do jutranjih ur.
 
P.s.: Slike v fotogaleriji so iz Gale Hale.
 
Monika Klinar
Foto: Samo Bešlagič

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.