Gorillaz – Phaze Two / Slowboat to Hades (DVD)

Gorillaz – Phaze Two / Slowboat to Hades (DVD)

Gorillaz – Phaze Two / Slowboat to Hades (DVD)

2006, EMI records / Dallas

Po še letošnje leto izdanem DVD-ju Demon Days / Live at the Manchester Opera House je na prodajalnih policah že nov izdelek risane zasedbe Gorillaz  Phaze Two / Slowboat to Hades, ki je vsebinski naslednik DVD-ja Phase One – Celebrity Take Down, kjer je bil predstavljen concept takrat še sveže zasedbe.  

Ker je koncept oziroma zunanja podoba zasedbe ob glasbeno izjemno podkovanih članih in resno-virtuoznem glasbenem delu zastavljena na homorno otroški način, je na pričujočem ploščku poudarek na animaciji, ki je seveda prisotna na celotnem delu ponujene vsebine. Le-to sestavlja ogromno med seboj (ne)povezanih krajših in daljših poglavij v obliki videospotov z zadnjega albuma v dokončno animirani in še grobi, z ročnimi potezami narisani verziji, iz katere je moč razbrati prvo fazo samega nastanka. Na humoren način nas v okviru oddaje MTV Cribs risani junaki spustijo tudi v svoje bivalne prostore, v nasprotju z duhovitostjo pa je žal zapolnjenega preveč ostalega prostora. Tam najdemo brez povezave nametane in neuporabne oglasne spote za mobilne melodije, trailerje prejšnjih ploščkov ter nekaj izsekov z živih nastopov zasedbe.
 
Kot bonus je priložen tudi CD rom, ki ponuja sicer duhovito, a zopet ne prav uporabno vsebino. V slogu mini clip iger se lahko preizkusite v lupljenju krompirja, rezljanju praznične buče, prinašanju daril v predbožičnem času, oblikovanju fotorobota, itd,… Priložena so tudi ozadja in ohranjevalniki zaslona, ki pa so vsakemu uporabniku medmrežja dosegljiva že z nekaj kliki.  
 
Jurij Bizjak

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.