Gather, To Kill in Language of Thought Hypothesis v Orto Baru

Gather, To Kill in Language of Thought Hypothesis v Orto Baru

Gather, To Kill in Language of Thought Hypothesis v Orto Baru

Ljubljanski Language of Thought Hypothesis so novost za slovensko metalcore sceno. Tipičen metalcore, napolnjen z melodičnostjo kot piškoti z sladkorjem, občasnimi breakdowni, ki bodo v prihodnosti morali zveneti bolj silovito, saj zvok nikakor ni bil na stopnji pekla, ki je potreben za učinkovitost. Tretji nastop zasedbe, povsem povprečno in mislim, da se jim obeta res veliko, že zato ker se trudijo in igrajo stil, ki ga manjka pri nas. Edino, kar me skrbi je, da se zasedba ne razbije po zelo kratkem času po frakcijah, kot smo tega vajeni v preteklosti… sicer pa je zadeva potencialna in čas bo gotovo prinesel progres!

Sledijo Gather iz kalifornijskega Bay Area. Politično angažiran hardcore, ki meji med zvokom vegan straight edge norij a la Children of Gaia, mogoče z rahlim priokusom „slayeriziranega“ Arkangel zvoka. Sporočilo kot prepisano iz knjig anarho-primitivističnih pisateljev, kot so Daniel Quinn, Derrick Jensen ipd. Nasprotovanje vsej hierarhiji, represiji vsega življenja in naklonjeni padcu civilizacije za doseganje popolne osvoboditve. Vokalistka Eva je to vse lepo povzemala med komadi z osupljivim artikuliranjem misli. Niso igrali preveč dolga, saj je dolga, hladna turneja terjala svoj dolg in niso se izognili prehladu.

To Kill so stari znanci odra v Orto baru, nastopili so tu pred dobrim letom z Let It Die in Salvation Is Near. Imajo novo ploščo Vultures in kot vedno energičen nastop z dobrim performansom. Po setu je bilo očitno še nekoliko časa, ker so Gather svoj set skrajšali in odsvirali so še nekaj materiala. Za tiste navdušene v spodnjem delu Orto bara še ogromeeeeen merch table, predvsem z strani To Kill.

Tekst: Valter Cvijić
Naslovna fotografija: Zoran Pungerčar
(www.atnzine.org)

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.