Diyala zažgala

2006_12_2_diyala_01

Balkan Soul @ K4
22. 12. 2006
 
Pa se je le zgodilo, gostovanje Diyale v Ljubljani, in sicer v okviru Balkan Soul fešte je dalo dodaten nivo predbožičnemu večeru v Štirki. Odličen izbor starega popa je lepo ogrel vse miganja potrebne zadnjice na malem flooru, medtem ko je glavni oder bil okupiran z nekoliko tršimi ritmi elektra. Glavna zvezda večera pa je zagotovo bila žanrsko izstopajoča Diyala, ki je poskrbela s svojim ekspresionističnim materialom za zadovoljstvo celotne publike.
Lepo zapolnjeno podzemlje Kersnikove je sicer moralo počakati na nastop hrvaške glasbenice presenetljivo nekoliko dlje kot ponavadi; prišel je čas in postreženo nam je bilo z enourno perfekcijo oziroma lekcijo, kako se dober performans izvede. Publikum je (logično) najbolj norel ob pesmih »Raw« in »What is thiz«, ampak so bile tudi konstante med ljudi, in lepo se je videlo, da se neka publika Diyali formira tudi na našem območju. Gospodična tudi tokrat ni pozabila na input momenta in je poskrbela tudi za nekaj šibkih »fristajlov« oziroma improvizacij, s katerimi je lepo razširila svoj nastop preko ure in ovrednotila vrednost nakupa vstopnice. Sicer pa ima takozvana »kraljica metaforike« še en nastop pri nas v kratkem; to je Krško, 30. december v okviru »open-air« festivala Radia Energy – priporočam obisk!
Njen album je v pričakovanju in upam oziroma pričakujem, da ga bo takrat (spet) prišla promovirat v Ljubljano – očitno je tukaj več kot dobrodošla!
 K4 diha naprej v ritmih veselja …
 
Erik Božič
foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.