Aids ne izbira. Ti lahko!

Aids ne izbira. Ti lahko!

Aids ne izbira. Ti lahko!

Vseslovenska akcija ob 1. decembru, svetovnemu dnevu boja proti AIDS-u bo potekala tudi letošnje leto. 1. december bodo zaznamovale stojnice, kjer bodo mimoidoči lahko prejeli potrebne informacije o tej bolezni, po celotni Sloveniji bo brezplačno razdeljenih 55.000 kondomov in 20.000 rdečih pentljic, v parku Zvezda pa bo že tradicionalno potekal koncert, ki je namenjen predvsem mladim.
 
Sinergija več organizacij, ki delujejo na področju HIV/AIDS preventive, pripomore k večji učinkovitosti in prepoznavanju problema HIV/AIDS. Organizator akcije je kot vsako leto Društvo študentov medicine Slovenije (DŠMS) v soorganizaciji s Študentsko organizacijo Univerze v Ljubljani (ŠOU) in Zvezo študentskih klubov Slovenije (ŠKIS). Akciji se letos znova pridružuje Društvo za integracijo homoseksualnosti (DIH), nov partner v boju proti AIDS-u pa je letos tudi Unicef.
 
Cilj akcije je javnost, predvsem mlade, obveščati in izobraževati o prenosu AIDS-a, o načinih okužbe in zaščiti. Pomembno je, da se zavedamo, da HIV in AIDS obstajata tudi v Sloveniji in da naša mala država ni imuna na virus HIV. Akcija ob 1. decembru ni le en dan trajajoča aktivnost. Za dijake DŠMS med šolskim letom organizira tudi delavnice varne in zdrave spolnosti, kjer je HIV/AIDS problematika predstavljena.
 
Tradicionalno bodo akcijo ob 1. decembru zaključili s koncertom v parku Zvezda na Kongresnem trgu v Ljubljani. Začetek koncerta bo ob 17.30, trajal pa bo do 22. ure. Mlade bodo pritegnile skupine Carpe Diem, Valterap, The Pokerheads, Srečna mladina, Da Phenomena in Dubioza kolektiv. Koncert in spremljajoči program bo povezovala Taja Zuccato, voditeljica TLP.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.