Toše Proeski na mariborskem ŠTUKU

Toše Proeski na mariborskem ŠTUKU

Toše Proeski na mariborskem ŠTUKU

17. 11. 2006 / Štuk / Maribor
vstopnina: 1900 sit (predprodaja), 2500 sit (dan koncerta)
 
Šarm in pojava makedonskega pevca Tošeta sta pretekli petek zopet navduševala Štajerce in Štajerke; najprej v celjskem Escapeu, dan za tem pa še na mariborskem Štuku. Daljša odsotnost od koncertnih odrov, in ne dolgo nazaj izdana plošča »Bozilak«, sta naredili svoje. In Toše tudi.
 
Nekaj čez 23. uro je Štuk dobil, česar si je želel. Dekleta, vsa v najnovejših večernih toaletah, so ga željno pričakovala. Tudi njihovi spremljevalci, katere so jih pač vzele s sabo, so bili nestrpni. On pa je tudi kaj hitro poskrbel, da je bilo navdušenje pod odrom več kot očitno.
Makedonski šarmer Proeski je tokrat le še znova dokazal, da se na odru ne znajde več kot le dobro. Težav nima niti z držanjem mikrofona kot tudi ne z istočasnim spogledovanjem s prvimi vrstami. Izžareva tisti svoj čar, ki mu, in njegovi glasbi, preprosto pristaja. Daleč od tega pa, da bi mu pristajalo pivo, ki ga vsake toliko nagne na odru. Če je delal reklamo za enega od znanih slovenskih proizvajalcev, ki sicer v štajerski prestolnici ni najbolj popularen, ali pa se je delal frajerja, ne vem. Ampak na njegovo glasbo, stil in šarmerske poteze, je izgledalo vse kaj drugega kot pa simpatično.
Se je pa oddolžil z glasbenim delom. Želel je ponuditi čim večji del svojega ustvarjanja – ustavil se je tako pri predzadnji plošči »Pratim te«, s katere je serviral nekaj največjih uspešnic (Lagala nas mala, Pratim te, Jedina, Loše ti stoji, …), tako v hrvaški, kot tudi makedonski različici. Slednja je sicer večjemu delu publike povzročala nekaj težav pri razumevanju, drugi del pa je vidno navdušeno prepeval z njim. Manjkale niso niti največje uspešnice s preteklih plošč (Čija si, evrovizijska Life, …). Svojim makedonskim prijateljem (ja, nekateri so prišli celo od tam) se je tako oddolžil s prepevanjem narodnih pesmi, ki jih je izdal na najnovejši plošči »Bozilak«. Pozabil pa ni niti na Georgea Michaela in na svojega angleškega »prijatelja« Robbieja Williamsa, od katerih je nekaj odpel.
Na splošno dober vtis na odru je ohladila backvokalistka, ki je s svojim žvečenjem delovala zelo nezainteresirano. In tudi sama predstavitev posameznih članov benda s solo deli, nekako ni bila na mestu. Je pa za celo ekipo z energijo nabit Toše nadoknadil tisto, kar je spremljevalnim glasbenikom manjkalo.
Zanima me, kako, da se zadnjih nekajkrat pevec vedno predstavlja le na Štajerskem, saj sklepam, da bi bil interes za njegove koncerte tudi drugje po Sloveniji. Nekako pa mi ne gre iz glave, kako bi se Proeski znašel na velikem odru, kot pevec v rock bandu. Se mi zdi, da bi mu »pasalo«. Kdo ve, mogoče pa se še kdaj spusti v takšne vode …  
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.