Kaoz in God Scard v KUD-u

god_scard06_05

Kje? KUD France Prešeren
Kdaj? 3. november 2006
Za koliko? 1000 sit

Po internetu so krožili flyerji s katerih bi lahko sodeč po velikosti fonta sklepali, da je glavna skupina Kaoz, kot podporni band pa bodo nastopili God Scard. Ni potrebno biti pretiran poznavalec, da bi uvidel zmoto. Čeprav so Kranjčani svoj prvenec izdali šele lani, delujejo že desetletje in uspevajo vseskozi obdržati sloves kultnega banda tharash metal undergrounda.

 
Prvi so torej nastopili Kaoz, katerih glasbo bi najbrž popredalčkali pod thrash. Velenjčani so s svojim uro dolgim energičnim nastopom navdušili precej številčno publiko, ki ni ostajala hladna ob nagovorih karizmatičnega vokalista, kot se sicer rado dogaja.
Po nekajminutenm odmoru pa so oder zavzeli še God Scard. Na moje presenečenje se je dvoranica precej izpraznila. Morda se je po obveznem pivu med menjavanjem opreme tja vrnila polovica publike. Odigrali so večinoma komade iz njihovega prvenca …And We Could Have It All… Sicer korektno odigran koncert z dobrim kontaktom med publiko in vokalistom, je minil hitro. Headlinerji so igrali le slabo uro, morda 45 minut. Brez bisa, ki pa ga publika niti ni zahtevala.
 
Nekako se nisem mogla znebiti občutka, da God Scard zahajajo. Popolnoma logično je, da po nekajkratnem menjanju članov, od katerih je originalni član trenutno le Nicky (vokal in kitara), nikakor ne morejo ostati enaki kot pred leti. Najverjetneje pa tega ne moremo naprtiti komercializaciji, kar ponavadi storimo ob v medijih bolj zastopanih bandih. Teoretiziranje o tem raje prepuščam drugim, ostajam pa pri trditvi, da so s petkovim koncertom do neke mere razočarali.
Morda pa tisti flyerji, omenjeni v uvodu, le niso bili narejeni v zmotnem prepričanju o glavnem in podpornem bandu.
 
Mojca Selak

foto: Žiga Ažman

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.