Hopanje v Štirki

Hopanje v Štirki

Hopanje v Štirki

K4 HOP @ K4 / Ljubljana
11. November 2006
 
Napoved je bila lepa. Po dolgem času sem dočakal tole priložnost, doživeti prehvaljenega Ahmaada; človek bi mislil da ima rok, kot da bi bil iz Černobila! Pa lepo po vrsti.
Sicer izredno prazna scena v Štirki je bila zadovoljena iz strani vseh, ampak na veliko žalost se vedno znova in znova poudarja, da eventi kot je bil ta, ne dobivajo toliko podpore, kot bi si jo zaslužili. Po eni strani gledano je skrajno neresno in komičnotragično, da se na takšnem eventu zbere poldrugi stotin glav – po drugi strani pa je to pozitivno … Solze in smeh! Dejstvo je, da so v nekem kulturno-urbanem okolju DJ seti spoštovani, cenjeni in obiskani, le mi podalpski Evropejci pa hočemo hočemo le komercialne "nirvane" na bežigrajski razvalini. Saj bo Zoki postavil nov stadion in "Sidartino" ime bo večje!
Okrog enajstih sem se spustil v podzemlje Kersnikove, se sprehajal gor in dol, ter čakal obuditev glavnega odra. Po eni pijači in cirka 20 minutah, je prste začel gret DJ Borka in harmonija zvokov se je začela. Po polurnem soliranju se mu je za mizo pridružil kolega iz tima Ironic Tronic, DJ Dado – pokazala sta nek viden napredek, veliko več timske igre in občutno mehkejše in mirnejše roke; človek je bil nekulturen, če se ni zamigal malo na levo in malo na desno; čeravno se ni nihče prelomil, jima je uspelo razelektrit ozračje mini publike, ki je znala prepoznat barvo tonov. Ko se je njun nastop bližal koncu, sem bil razmajan kot stolček predsednika NZS, in končno dočakal šefa iz Sarajeva. DJ Ahmaad obrnil ploščo in začelo se je! Slišali vse živo od klasik hitov iz 80-ih pa do Enye in Yanna Tiersna in do Pharoahe Moncha! Skratka – rajski vrt! Kot da že playlista ni bila dovolj dobra, je pokazal še svojo izpiljeno tehniko, male trike velikih mojstrov in mikse, ki so odpirali usta! Pohvalno ni kaj – eden boljših dj setov, ki sem jih doživel in s tem razumem vse tisto hvalisanje atrakcije večera. Poleg tega so meni kot "postranski" izpadli "funkmaister" Udo Brenner in DJ Splinter, ki sta blestela vsak za svoje mogoče eden malo bolj od drugega medtem, ko je event proti koncu peljal črnuški DJ Supastar od katerega sm upravičeno pričakoval malo več Premier-not ampak je totalno presenetil in odfural hopanje do konca s čistim hip-hopom!
Sklep večera je: definitivno pravilna naložba časa! Sicer je širina publike žalostna; je pa vsaj v globino drugače – vsaj upam tako. Naslednji event tega kova bo "že" v začetku decembra, in sicer prihaja v goste DJ Format! Hopajmo naprej!
Erik Božič

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.