Gothic večer s Sinamore, Das Scheit, Indigo Child in To Die For

14

14

V četrtek, 23.11. so na račun prišli vsi, ki prisegajo na gothic metal. V Mariboru so se v okviru turneje imenovane, »Opening The Wounds Tour«, ustavil štirje predstavniki te scene.
 
Ob prihodu na Štuk je bil pogled na publiko precej skromen. Zanimivo, saj ti včasih že krajši sprehod po Mariboru da vedeti, da je takšna scena v »totem mestu« še kako živa. Ne vem, mogoče je pa večina doma gledala Slakova Trenja.
 
V prostoru pred dvorano sem najprej srečal naše predstavnike na turneji, Indigo Child. Z bobnarjem Milkom sva takoj padla v debato. Povedal mi je, da je takšno koncertiranje sicer naporno, a mu niti malo ni žal, da se je odolčil za to. Z bendi, s katerimi preživiš praktično ves dan in noč se dobro razumejo. Kdaj je noč in kdaj dan pa ne loči več. Ko mi je že začel govoriti o dvoranah in kako izgledajo koncerti po Evropi, naju je prekinila glasba iz dvorane. Z nastopom so začeli finski Sinamore.
 
Sinamore, ki obstajajo že od leta 1998 in so svoj prvi album, imenovan, A New Day, izdali letos, igrajo nekakšno mešanico gothic rocka in metala. V svoji glasbi nimajo klaviatur, kar je zanimivo, saj le te dajejo tako značilno atmosfero, ki je pa tukaj ni. Statični nastop in dva od turneje rahlo izstrošena vokala, publike niso preveč prepričali. V sami glasbi ni nič kar bi posebej izstopalo, komadi pa so preveč enolični.
Kakšne pol ure dolg nastop se je končal nekaj minut čez deveto.
 
Po kratki pavzi so na oder prišli nemški Das Scheit. Že originalen Marilyn Manson mi niti malo ne paše, kaj šele njegova kopija. Glasba, imiđ, nastop, vse je popolnoma podobno prej omenjenemu izvajalcu. Sicer vse to izvajajo zelo dobro, a kaj, ko v tem ni niti malo originalnosti. In, če si je Manson svoj največji hit, »Sweet Dreams«, sposodil od Annie Lenox oz. Eurythmics, so Das Sceit temu sledili in priredili »Talk to me Like Lovers Do«, ki prav tako pripada zasedbi Eurythimcs.
 
Končno smo dočakali to, kar je bil razlog za obisk koncerta. Mario, Tine, Milko, Eva in Bine so publiko pripravili, da je le prišla pet korakov bližje odru. Nastop v katerem je zajeto vse, je bil odličen. Na odru delujejo kot gledališka predstava, v kateri ni niti najmanjših napak. Odlično prepletanje Mariovega vokala z angelskim glasom simpatične Eve je v ospredju celotne izvedbe. Komadi iz njihovega debitantskega albuma Re-Death, zvenijo vsaj enkrat bolj udarno in upajmo, da bo tak tudi prihodnji album. Za presenečenje večera so poskrbeli, ko sta na oder prišla člana zasedbe To Die For, Jappe Perätala in Joonas Koto, s katerima so odigrali skladbo Farewell. Sledila je zanimiva predelava pop uspešnice Novaspacea, Dancing With Tears In My Eyes ter še zadnji in hkrati novi komad, ki pa se že razlikuje od prejšnjih, saj je tukaj vlogo samostojnega vokala dobila tudi Eva. Ker sam nisem ravno ljubitelj matric, si želim, da bi bend čimprej našel kakšnega klaviaturista, ker bi tako bil nastop še bolj živ. Sanje o evropski turneji so se bendu le uresničile. 
 
Za konec so na oder prišli še eni vodilnih predstavnikov gothic metala, To Die For. Bend na turneji predstavlja svoj novi album, Wounds Wide Open. Pozna se, da imajo za sabo že veliko kilometrov, saj na odru delujejo brezhibno. Znani so predvsem po markantnem vokalu Japeja Perätale, ki na odru deluje kot pravi vodja celega benda. Povezati zna bend in publiko ter vse skupaj pripraviti do nekega vrhunca. Kakšno uro dolg koncert so zaključi z zadnjim komadom zadnjega albuma, Sorrow Remain. Ni pa trajalo dolgo, ko jih je publika priklicala nazaj na oder. Odigrali so še 3 komade, se zahvalili in se poslovili. Sledil je after party z vsemi nastopajočimi v Klubu MC.
 
Set lista benda To Die For:
Wicked Circle,
Guilt Ridden State,
Hollow Heart,
Liquid Lies,
Anos De Dolor,
Dying Embers, Like
Never Before,
In Solitude,
Little Deaths,
New Heaven,
Together Complete,
Sorrow Remains,
Too Much Ain’t Enough,
Live In You
Vale Of Tears
 
Splošna ocena koncerta je zelo dobra. Razlog je tudi v najboljši koncertni dvorani v Sloveniji, Štuku. »Sindianovci« pa so se znova izkazali s celotno organizacijo še enega koncerta, ki pa še zdaleč ni zadnji za to leto.
Za vse ljubitelje ekstremnega metala že v sredo, 6. decembra pripravljajo koncert norveških Aeternus z gosti.

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.