Gazometer

Gazometer

Gazometer

Gazometer, 14. obletnica, Dunaj/Avstrija, 11.november 2006

Tokrat nas je pot ponovno popeljala k našim severnim sosedom, kjer se je odvijala 14. obletnica Gazometra. Le ta slovi po velikih in uspešnih partijih, kjer lahko zmeraj pričakujemo obilico zabave, zato smo se s z obilno mero pričakovanja odpravili na Dunaj, kajti tudi tokrat nam je bila s strani organizatorjev  obljubljena nepozabna noč, v katero so nas popeljali Marko Nastič, Umek, Valentino Kanzyani, Monika Kruse in  Sven Wittekind. Glasbe pa tokrat ni bilo mogoče le poslušati, saj nam je performans skupina Livin FIX z MC Marsom & Spotom, omogočila, da smo jo tudi videli. Dogodek se je odvijal v mestu Gasometrov. Te mogočne stavbe, ki so nas spominjale na rimske arene, so preuredili v  prostor za razne prireditve.

Sreča tokrat ni bila na naši strani, saj so nam jo dunajske avtoceste pošteno zagodle in smo nekajkrat zapeljali na napačno pot. Naposled nam je vseeno uspelo najti pravo pot in prispeli smo do prizorišča z majhno zamudo. Ob prihodu v dvorano smo na žalost ugotovili, da smo zamudili nastop Marka Nastiča, vendar smo na to hitro pozabili, saj nas je v ritme tehna, s pomočjo neverjetnega ozvočenja, že vabila Monika Kruse.  Njen odličen set nas je kmalu popeljal v svet glasbe in plesa. Po njenem nastopu so po vsej dvorani ugasnile luči in na odru se je pojavil osvetljen klovn pod masko katerega se je skrivaal MC Spot. Njegovemu  nastopu sta se kmalu pridružila še dva klovna, pod krinko katerega se je skrival Mc Mars, ime drugega pa je žal ostalo neznanka. Vse skupaj sta popestrili še dve balerini.  Ves njihov nastop, vsi veliki leteči baloni in svetlobni efekti so poskrbeli za veliko navdušenje.  

Vse to pa se ni končalo saj je MC naznanil prihod Dj Umeka, ki nam je odvrtel astrodisco set. Ozračje se je umirilo, ljudje so se hodili hladit z mrzlo pijačo. Za Umekov nastop bi lahko rekli, da je bil dokaj zadovljiv, čeprav nisem velik ljubitelj astrodisca. Umek je zaključil s setom in njegovo mesto je prevzel Valentino Kanzyani. Plesišče se je znova napolnilo in začelo pozibavati v malce hitrejših ritmih. Čeprav smo bli vajeni, da nam je Tine podkuril podplate, se je tokrat prepustil mirnejšemu tehnu s primesijo elektra. Kvalitetno izpeljan set in zadnjih nekaj tehno komadov si je prislužilo naše pohvale. Po njegovem nastopu je za gramofone stopil Sven Wittekind, v veselje vseh avstrijcev, saj je očitno, da so ljubitelji tršega tehna. V dvorani je zavrelo, ljudje so ponoreli. Ker sami nismo ljubitelji ”schranza”, smo kaj kmalu zapustili dvorano, ter  se napotili na dolgo pot domov.

14. obletnica Gazometra bo pustila nepozabne spomine, občutke in spoznanje, da se je naslednje obletnice vsekakor treba udeležiti.

Besedilo: Helena Evfremov
Foto: Tomaž Žugman

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.