Arcus v KUD-u France Prešeren

Arcus v KUD-u France Prešeren

Arcus v KUD-u France Prešeren

Kaj? Koncert skupin Arcus in Grimmski
Kje? KUD France Prešeren
Kdaj? 22. november 2006
 
Po tem, ko je poleti ljubljanska skupina Arcus požela velike uspehe tako na YounGunz kot na Graškem Newcomerju, je prišlo do precejšnjega zatišja, zaradi drugih obveznosti članov. Izgledalo je že, da svojih uspehov ne bodo unovčili prav dobro, ko se je končno začelo premikati. Band pripravlja nekoliko daljšo turnejo po slovenskih koncertnih prizoriščih, v okviru katere so nastopili tudi v Ljubljani.
 
Myspace, postaja ob vedno večji prisotnosti bandov in vedno manjšemu zanimanju založb in menedžerjev zanje, vedno bolj pogost način promocije in tudi povezovanja bandov med seboj kar pa potegne za sabo tudi večje število skupnih nastopov. Na tak način sta navezali stik tudi skupini, ki smo ju imeli priložnost spremljati v sredo v Trnovem. Kot goste oz. predskupino so Arcus povabili ravno tako Ljubljančane, Grimmski.
Rock band sestavljen iz štirih članov – basista, bobnarja, kitarista ter klaviaturista in pevca v eni osebi, je kljub temu, da je bil predskupina, ob katerih ponavadi občinstvo le pogleduje na uro, pustilo zelo dober vtis. Predvsem zaradi hammond zvoka klaviatur in vokala deluj celotna glasbena podoba precej doorovsko/morrisonovsko obarvana. Poslušalec ima vseskozi, v najboljšem pomenu besed občutek, da glasbo, ki jo igrajo, že od nekod pozna, da jo je že nekje slišal. Poudariti pa je treba tudi, da si na podlagi posnetkov na njihovi strani ne gre ustvarjati mnenja o njihovi glasbi, saj v živo zvenijo bistveno bolje.
Arcus so začeli igrati v ne preveč poli dvorani. V začetku je bilo opaziti predvsem dokaj veliko bazo njihovih fanov. Poleg dveh priredb; Americn Idiot (Green Day) in Svira rock and rool cela Jugoslavija (Elektricni orgazam), je največje navdušenje požela njihova Can’t Rain All TheTtime, po zaslugi njihovih fanov, pa prav veliko niso zaostajale niti ostale. Peterica, ki je tokrat v goste povabila tudi back vokalistko, je opazno boj uigrano kot na koncertih poleti in z odlično komunikacijo s publiko odigrala uro in pol dolg koncert, ki je navdušil prav vse, v na koncu praktično nabiti dvorani. Še en koncert zaznamovan z odličnim vzdušjem torej.
 
Arcus so sicer res band, ki pritegne veliko občinstva in dosega na raznih natečajih in tekmovanjih odlične odzive. Vendar pa to očitno ni dovolj za to, da bi se za njihovo glasbo začela zanimati katera od glasbenih založb. Svoje uspehe bi morali znati bistveno bolje poudarjati in tržiti ter se s tem prebiti do naklonjenosti ljudi s kapitalom za ustvarjanje albuma, ki bi jim pomagal priti v medije posledično pa tudi ne do nove publike in njihovih visokih ciljev na popularnoglasbeni sceni.
 
MojcA SelaK

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.