Volite Pippija!

Pippi 4

Dj Pippi, Maribor/Samsara, 20.10.2006, vstopnina: 3000 na dan dogodka, v predprodaji pol manj, vzdušje: presenetljivo predvolilno

Najprej je treba povedati, da tale Pippi nima prav nič skupnega s tistim iz balkan dance atrakcije Karma. Giuseppe Nuzzo, znan kot Pippi, je starosta diskoteke Pacha na Ibizi in ga z njo tudi največkrat povezujejo. Italijan je rezidenco v tem klubu prevzel že daljnega leta 1984, poleg tega pa stalno obiskuje tudi druge klube vseh kontinentov. Tudi na sončno stran Alp ga je že zaneslo, a na zelo nesrečen datum lansko leto, ko je zapadlo ogromno snega in je tisti party v D’Place-u v Ljubljani deloval bolj kot privatka. Očitno Pippija to ni odvrnilo od ponovnega obiska. Ali je imel tokrat več sreče? Z vremenom prav gotovo, saj bi težko izbral lepšo jesen, so pa situacijo krojili drugi vplivi.

Četudi ste popolnoma apolitični, zagotovo veste, da je čas lokalnih volitev in četudi se vas to popolnoma nič ne dotika, ste z obiskom tega partija nehote vstopili tudi v to sfero. Kako? Po čudnem(ali pa niti ne tako čudnem) naključju, se je pred začetkom tega dogodka v Samsari dogajalo soočenje županskih kandidatov za župana Maribora. To je bilo očitno že na prvi pogled. Takoj po vstopu v klub smo presenečeno zazijali nad kliantelo. Na house dogodku pač ne pričakuješ kravatiranih gospodov srednjih let, mladih političnih povzpetnikov polizanih las in dam vseh starosti v »mašni« opravi. Še najmanj pa je pričakovati zastonj vino in pršut! Po začetnem šoku se je situacija malce popravila okoli ene zjutraj, ko so prostor napolnile nam bolj znane face in ko je za mešalko stopil Sid Templer, Samsarino domače ime. Uspelo nam je razrešiti zagonetko iz prejšnjega partija v Samsari in potrdimo lahko, da je Sid Templer nekoč nastopal pod imenom Ice Simony. Razloga spremembe imena nam ni uspelo izvedeti, prav tako pa nam ni jasno ali je ta sprememba vplivala na izbor glasbe. Gospodu izkušenj ne manjka, kar je vidno v tehnični brezhibnosti, ima tudi pretanjen občutek za izbor komadov, ki so morda res na prvo žogo, a za ogrevanje in spreminjanje predvolilnega vzdušja so bili kot naročeni. Njegov nastop je bil več kot prijeten.

Samsara je v tem času še neprijetno samevala, prevladovali pa so tisti, ki se niso znašli tam zaradi Pippija in house glasbe, temveč zaradi volitev, kar je precej moreče vplivalo na prisotno party občinstvo. Na srečo se je situacija popravila okoli pol druge zjutraj, ko so volilni obiskovalci odhajali in party ljudstvo prihajalo. Do začetka nastopa težko pričakovanega Pippija se je plesišče lepo zapolnilo, a še vedno je bilo ogromno prostora za ples in normalno dihanje. Zvezda je ponudila to, kar je obljubila. Z vplivi Ibize začinjen house, z močno poudarjenimi elementi elektra, božajočimi vokali in nizom obveznih hitičev, kot so Big love, Love sensation, Right on right on in Pink Floyd-i v house preobleki. Prijetno plesno in melodično. Le tu in tam ga je zaneslo, a je hitro prebral odzive publike, ki je očitno želela nekaj globljega, s poudarjenimi basi in pravo energijo. Vsekakor je svoj del opravil dobro.

Dogodek je bil uradno podnaslovljen kot Afer Ibiza party, vendar je vse skupaj izpadlo bolj kot predvolilna manifestacija, vsaj za tiste, ki smo prišli (pre)hitro. Celota je bila zadovoljiva, namigali smo se, vendar pa se je zdelo, kot da je v ozračju ostalo »tisto nekaj«, kar je zaznamovalo večer. Neka nelagodnost, zadržanost in manjša sproščenost, ki jo ponavadi srečamo ob politiki. House in politika nista dobra kombinacija! Kar se Pippija in Slovenije tiče pa mu lahko zaželimo samo več sreče prihodnjič.

Besedilo: Barbara P.

Foto: Maya in HouseMouse

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.