The Beat Fleet obiskali Galo halo

tbf_gala_02

The Beat Fleet obiskali Galo halo

 
27.10.2006/Ljubljana/Gala hala/
 
Vstopnina: 1900 sit (rezervacije) / 2300 sit na dan koncerta
 
Čist so me navdušili. Spet. Kot vedno.
Osebno je bil to moj tretji obisk njihovega koncerta letos pri nas. In dejstvo, da vem, da je njihov prvi komad VEDNO Moj Um Pali in da je bis sestavljen iz treh točno določenih komadov (Bog I Zemljani, Genije, ST Stanje Uma), po mojem mnenju ni ravno pohvalno, ampak jim tega vseeno ne morem zamerit. Ja, ker pač paliJ. Torej, na odru so se splitčani pojavili okoli pol dvanajste ure, tako kot je bilo napovedano. Razgreta publika. Nekateri so sicer mnenja, da ni bilo toliko ljudi, da bi se, po domače povedano, tlačili, ampak jaz sem se kar. Je bil cel podvig prit do šanka in do wcjev. In potem se še ljudje prerivajo in postavljajo eden pred drugega in kdo komu kaj polije ali pa zažge. No dobro, saj, to je treba vzet v zakup če greš na koncert, sploh koga tako popularnega oz. enostavno – dobrega. In posledično s tem je treba pričakovat sorazmerno več ljudi. Ampak včeraj publika ni bila ”zoprna” ali pa da ne bi sodelovala. Nasprotno. Mislim, da nas je večina kar ”not padla” in smo nekako, koliko je pač šlo, plesali in muvali na tistem kvadratnem metru, ki smo ga imeli. Saj, pri komadih kot so Guzice I Sise, Heroyx, Odjeb Je Lansiran in Šareni Artikal (ta dva se recimo danes meni že cel dan pojeta) res ne moreš ne-muvat. V bistvu kar pri vseh malo poplesuješ sem in tja. Tako ali drugače.
Jah, kaj naj še napišem. Tisti, ki ste že kdaj obiskali njihov koncert veste, da niso tak tip benda, ki bi vsakič pripravili nekaj novega – kar se komadov tiče. Seveda, glede njihovih komentarjev med premori in dogajanja med komadi – to je pa čisto druga zgodba. In tega ne gre tukaj opisovat, ker enostavno moraš bit tam. Ah, ta Mladen.
Koncert je trajal dobro uro in pol – do 1h. Baje, da se je do takrat moral končat. Predstavili so različne komade iz vseh treh plošč (Ping-Pong, Uskladimo Toplomjere, Maxon Universal), le nobenega novega komada niso zaigrali. Žal. Že nestrpno čakam. Sledil je afterparty….
V glavnem, TBF hočem(o) kmalu nazaj v Slovenijo!
 
We want more!
 
 
Nadia Petauer
  Foto: Uroš Žuraj 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.