Sinking Ships in Shook Ones v Orto baru

sinkingships2

Ob prihodu smo izvedeli, da nemška thrash metal zasedba ne bo nastopila, kar mi je precej godilo, saj nad zvrstjo tako ali tako nisem navdušen, koncert se bo končal nekoliko prej pa še prej bomo prišli do jedra tisti, ki smo zaradi konkretnega benda sploh prišli na koncert.

 

No, koncert se je začel kar nekoliko kasneje, nekaj po deseti uri. Prvi stopijo na oder Shook Ones, katere sem najbolj pričakoval. Neverjetno dober začetek, energičnost na odru, ljubki riffi. Kot je bilo že rečeno, melodičnjaki v mikserju Lifetime in Saves The Day zvoka. Hitri, dvominutni, melodični komadi za bodoče filme o kalifornijskih skejterjih. Najbolj presenetljiv je vokal, ki naravnost niha med prej omenjenimi vplivi in čisto na vsakem komadu pusti vtis. Nastop je bil ravno dovolj dolg, nazadnje pa me je med punkrock koncerti z nastopom presenetili nastop Break The Silence v prejšnji sezoni. Naj omenim, da so promovirali novo ploščo Facetious Folly Feat, ki izide 31. oktobra na Revelation Records.

 

Naprej Sinking Ships, ki me na poslednji plošči Disconnecting, ravnotako na Revelation Records, ne prepričajo. Moderen oldschool zvok (neverjetno primeren izraz) z dobro mero melodičnosti. Kaj pa vem, razen posameznih komadov me tudi sicer ne prepričajo. Na enem izmed komadov se jim pridruži na drugem vokalu še pevec Shook Ones in to je bila definitivno zame najsvetlejša točka njihovega nastopa.  Precej zgovorni med komadi, o njihovem norveškem prijatelju, vokalistu skupine Death Is Not Glamorous, ki se jim je pridružil do konca turneje, o tem, kako v Evropi ni Aspirinov v trgovinah, o Scrubsih. Zdel se mi je res dolg set, poleg vseh komadov, ki so jih znali so odigrali še priredbo Pearl Jam (Sijetl, itak) ter 7 Seconds – Young ‘Till I Die. Tudi publika se je precej razživela med nastopom, veliko stage-divinga, circle piti (menda prvi na njihovi celotni turneji). Pa vseeno menim, da bi Shook Ones morali nastopiti drugi.

 

Tekst: Valter Cvijić

Foto: Zoran Pungerčar

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.