Presley Bastards, Satura Lanx ter Leaf-Fat v Orto Baru

leaf_fat_orto01

Presley Bastards, Satura Lanx, Leaf-Fat
Ljubljana / Orto Bar
24. oktober 2006 ob 21h
Vstopnina: 3x 500 SIT = 1500 SIT
 
V torek 24. oktobra smo v Ortu Baru doziveli pravo finsko savno, saj sta v goste prišla kar dva finska banda Presley Bastards ter Satura Lanx. Pravo »finsko« savno pa so začinili ljubljanski Leaf-Fat. Tudi tokrat sta za organizacijo eventa poskrbela Dirty Skunks, ki skrbita predvsem za pretežno metal ter hardcore sceno v Ljubljani.
 
Kot prvi so nastopili Presley Bastards. Band, ki prihaja iz Helsinkov nam je ta večer postregel s komadi njihovega debitantnega albuma …To the last breath. Energičen ter dokaj prepričljiv nastop, s prizvokom melodičnega punk/rock-a je bilo moč videti ter slišati ta večer. Skupina na trenutke mogoče spominja na A.F.I. (A Fire Inside) pa vendar ohranja nekakšen »svoj« slog. Škoda samo, da so nastopili prvi.
 
Satura Lanx – band, ki je trenutno že na svoji drugi evropski turneji je zatresel tudi oder Orto Bara. Pred dobre pol leta so izdali zadnji album z naslovom No fighting the furies. Mešanica punk, hardcore, metal ritmov je prikazala izvrsten nastop, tudi energije na odru ni zmanjkalo, saj kot sami pravijo, da se najbolje počutijo, ko nastopajo. Preverjeno!
 
Skupina, ki je dodala piko na i ta večer pa je bila ljubljanska peterica Leaf-Fat. Trenutno eden izmed bolj aktualnih bandov na slovenski glasbeni sceni, koncertira kot predskupina z eno in edino Siddharto. Fantje še vedno predstavljajo svoj debu album Underworld Kingdom izdan preteklega leta, hkrati pa ustvarjajo nove komade, ki so zagotovo še boljši. Fantje so predvsem napredovali glasbeno ter se podali v še globlje vode. Očitno jim to ugaja, tako kot je ta večer občinstvu v dvorani. Dokaj polna dvorana, je bila tokrat mogoče malce zadržana in nismo videli raznih stage diving-ov, norenja itd. Pa vseeno, mešanica punk/rock, hc itd. ritmov ta večer, je bila prava paša za uho.
Monika Klinar
Foto: Uroš Žuraj

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.