Paprika Korps na Metelkovi

Paprika Korps na Metelkovi

Paprika Korps na Metelkovi

Paprika Korps, Ljubljana / Metelkova / Menza pri koritu, 25.9.2006

Ko sem prišla ob 23.15 na koncert, ki naj bi se začel ob 22.00, mi je varnostnik rekel, da igrajo prvi komad. Dobra stara Metelkova! Gromka je bila na moje začudenje polna. Kasneje sem izvedela, da je bilo moje začudenje precej amatersko, kajti band Paprika Korps naj bi bil med Slovenci že kar precej znan, saj so pri nas nastopili že večkrat.

Poljake so v napovednikih predstavili kot reggae, dub in drum`n`bass band, s poudarkom na heavy. Začetek koncerta je bil res precej heavy, nato pa so na eno uro in pol trajajočem koncertu igrali bolj reggae in dub. V živo. Za razliko od mnogih sound system preformansih, ki smo jih bolj vajeni na odrih Metelkove, je bila sprememba zelo zaželena. Zasedba se dejansko zdi klasično rockovska, saj je poleg bobnov (Aleksander Zelizniak), bas kitare (Tomasz Krawczyk) in dveh kitar (solo kitara: Lukazs Rusinek in kitarist in vokalist: Marcin Matlak) le frontman malček poseben (Piotr Maslanka), ki polg klaviatur in petja igra tudi na ustno harmoniko. Del banda je tudi tonski tehnik Jakub Lukaszewski.
Na koncertu so dodobra razgreli publiko in zaradi pestrosti glasbe ugodili marsikateremu okusu. Nekje vmes so malo popustili, toda ni trajalo dolgo in že so še bolj udarno zaigrali in navdušili z živahnejšimi ritmi. Konec dober, vse dobro! Publika je izgledala zadovoljena in navdušeno klicala band ponovno na oder. Fantje so prišli, odigrali še kar nekaj materiala, nato pa smo dojeli, da je ponedeljkov večer minil. Nekateri domov spat, drugi bluzit po Metelkovi….

Tjaša Novljan

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.