Finska veselica s Korpiklaani v mariborski Pekarni

4

4

V soboto, 21.10., ko je po vsej Sloveniji veljal volilni molk, je bilo v Mariboru zelo glasno. Že drugič so nas obiskali finski veseljaki, Korpiklaani!

 
Lanski koncert tega benda, ki se je zgodil v Klubu MC Pekarna, velja za enega boljših, če ne že kar za najboljši koncert v omenjenem klubu. Fantje in dekleta iz Sindian Underground so tokrat prestavili v brzino višje in dopoldan sporočili, da je koncert preseljen v bližnjo, skoraj enkrat večjo dvorano, Gustaf. To je nam dalo vedeti, da se spet obeta nekaj nepozabnega.
 
Od zasavskih Zvier, ki so bili ogrevači publike, sem ujel le še zadnji komad. Žal so me zunaj zadržali Železnikarji, ki so si za pot v Maribor najeli celo avtobus.
 
Še pozdravni govor organizatorja in najbolj nora veselica se je začela. Journey Man je bil komad, ki je publiko katapultiral v divji ples. Sledila sta dva komada iz zadnjega albuma imenovanega, Tales Along This Road: Happy Litle Boozer in Korpiklaani. Nabito polno dvorano je skoraj razneslo od navdušenja, ko je pevec in kitarist Jonne, poletel med publiko. To, da je med turnejo, zbolel se na odru sploh ni poznalo, saj je nastop, tako kot celoten bend, opravil več kot odlično. Nora publika, ki je znala vse pesmi na pamet, tudi tiste, ki niso v angleščini, pa čeprav le na »lalalala«, je dobila dodatno adrenalinsko dozo pri komadu Wooden Pints. Veseljaško razpoloženje pa je doživelo vrhunec, ko je bend po slabi uri nastopa, zaigral, himno marsikoga v dvorani, Beer Beer. Popolnoma nora publika je bend takoj priklicala nazaj na oder. Sledil je Before The Morning Sun in komad, ki je še iz časov, ko se je še bend imenoval Shaman, II Lea Voibmi. Vso veseljaško vzdušje se je kasneje preselilo v Klub MC, kjer je sledil After Party in druženje z bendom. Slikanje, debate in seveda veliko pijače je to s čimer lahko opišem dogajanje v MCju.
Jonne, Matson, Jarkko, Juho, Cane in Hittavainen so se v Mariboru počutili zelo domače in niso bili prav nič zvezdniški. Tudi po besedah organizatorjev, ki so Korpiklaane, že čez dan, peljali na izlet po mestu, so fantje iz benda in spremljajoče ekipa super. Samo, da je dovolj pijače. V Mariboru so bili že drugič in obljubili so, da se bodo še vrnili, saj smo najboljša publika daleč naokoli.
 
»Sindianovci« so v tednu, ko smo komaj preživeli legende W.A.S.P., poskrbeli še za en dogodek, ki ne bo kar tako pozabljen. Gustaf je bil nabito poln, ozvočenje pa je bilo najboljše doslej. Že prihodnji teden, v soboto, nas vabijo na GORE / GRIND / DEATH zabavo z našimi Vulvathrone in češkimi, Fleshless.
 
Setlista skupine Korpiklaani:
Journey Man
Happy Litle Boozer
Korpiklaani
Spring Dance
Tulikokko
Cottages And Saunas
Pine Woods
Wooden Pnits
Pellonpekko
Hunting Song
Juokse Sina Humma
Midsummuer Night
Beer Beer
Before The Mourning Sun
Ii Lea Voibmi

 

Besedilo: Vasja Šabeder – Vasco

Foto: 1-16 Marko PIGAC
17-26 Manca Gašpirc

 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.