Danny Breaks in Festival Hipe

Danny Breaks in Festival Hipe

Danny Breaks in Festival Hipe

gostovanje »the« hiphop/old school turntablista in zaključek multimedijskega festivala Haip, zastonj vstop do 24. ure, 1300 po polnoči, okoli 200 obiskovalcev

Od 17. do 21. oktobra se je v Kiberpipi odvijal 2. mednarodni multimedijski festival odprtih tehnologij, HAIP06. HAIP je kratica za “Hekamo-Aktiviramo-Interaktivno-Prihodnost” ali “Hack-Act-Interact-Progress”. Na njem so se predstavili mladi umetniki in kreativni inženirji s svojimi deli, v katerih se je kazala nova svoboda umetniških izrazov predstavljenih v novi umetnosti digitalnih medijev. V okviru petdnevnega festivala so potekale delavnice, razstave in inštalacije, avdio in vizualni performansi, ustanovil se je forum, vse skupaj pa se je zaključilo v soboto v K4 z gostovanjem »the« hiphop/old school turntablista z imenom Danny Breaks.

Danny  Breaks prihaja iz Velike Britanije in velja za enega izmed zasluženih za razvoj breakbeata. Začel je z junglom in na začetku devetdesetih let ustanovil svojo drum n’bass založbo Droppin’ Science. V drugi polovici devetdesetih so nanj vplivali hiphop ritmi in leta 2000 je ustanovil novo založbo Alphabet Zoo, založbo, ki izdaja hiphop beate, s poudarkom na turntablizmu, gramofonskih vragolijah

Zvezda večera Danny Breaks je s Suhaidom, didžejem iz Budimpešte s funk/hiphop/beats setom pripomogel k večji zapolnjenosti male sobe (small room) pri baru. Obiskovalci na main flooru so bili priča avdiovizualnemu programu, ki je služil kot zaključek festivala HAIP. Metafor (sonicSquirrel, SUI), Rodrigo Derteano (Peru), Andy (Time’s Up, AUT), Nova Viator, glasbeniki in zvočni umetniki, so z breakbeatom pa tudi na trenutke že z malo pretrdimi elektronskimi ritmi ogrevali slabše obiskan main floor. Ki pa se je lahko pohvalil z zanimivimi vizualnimi projekcijami, ki so zapolnile atmosfero celotnega main floora; prikazovale so se na levi, desni in za hrbti ljubiteljev breakbeata.

Tako so v soboto na svoj račun v večji meri prišli ljubitelji hiphopa, malo manj oz. sploh ne pa tisti, ki so upali, da Danny še ni čisto odplaval iz jungle in drum n’bass vod.

Kljub brezplačnemu vstopu do polnoči ter dejstvu, da je bil večer v K4 posvečen zaključku festivala HAIP, je bilo število obiskovalcev verjetno pod pričakovanjem.

Zalči

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.