Axwell – Ekstaza popolnosti

Axwell 1

Axwell, Escape/Celje, 27.10.2006, prispevek za švedsko mafijo: 3.000 SIT v predprodaji, 3.500 SIT na dan dogodka do 00:00, 4.500 SIT na dan dogodka po 00:00, vzdušje: Orgazmično!!!!

 

Ekstaza. Ekstaza. Popolna ekstaza. Ko ne moreš verjeti, da se to dogaja. Ko te obvladuje magična sila ritma. Ko začutiš mravljince in ko se po tvojih žilah pretaka čista sreča. Ko v vrhuncu postaneš eno-z Axwellom!

 

Tokrat začenjam pri bistvu, ki pa je domala neopisljivo. To, kar je eden izmed švedskih mafijcev počel v petek je tako dobro, da bi skoraj moralo biti z zakonom prepovedano! Švedski čudežni deček nas je začaral s tehnično popolnostjo, neverjetnimi prehodi in izborom house-a(in tudi drugih glasbenih žanrov) nekoč in danes. Nima smisla, da naštevam pri katerih komadih je publika znorela. Nima smisla, da opisujem, da je tale glasbeni orgazem trajal celo uro več, kot je bilo predvideno. Nima smisla, da razlagam kako karizmatičen je glavni akter in koliko neverjetnega seksapila premore. Nima smisla, da poskušam ubesediti to, kar smo doživeli ta petek v višavah Escape-a. Če boste še kdaj slišali, da popolnosti ni, ne verjemite. Axwellow set je bil v vseh ozirih popoln!

 

In ne samo to. Že ogrevanje, ki je pripadlo Davidu Manaliju je brez težav spravilo vse roke v zrak. Klub je dihal točno to, kar je bilo ponujeno. MC Alex Donati pa je izjemno uigrano sodil v celoten kontekst. To je bila noč, ko vse stvari našle svoje mesto in nastala je enovita, čudovita, nepozabna celota, ki nas je ganila do zadnje mišice in osvetlila tudi najbolj temne kotičke naših misli. Bilo je tako čarobno, da se nismo zmenili za go-go plesalce, čeprav so bili tokrat obeh spolov, nagradnih iger in hostes(spet obeh spolov, kar je seveda pohvalno), vročine(ki je bila tokrat vseeno znosnejša od tiste na partiju z Barbaro Tucker) sploh nismo uspeli opaziti in vse ostalo je postalo drobno, nepomembno, pozabljeno. Vse kar je ostalo, smo bili mi. Tukaj in zdaj. Axwell in energija, zaradi katere je vredno živeti!

 

Zadnje tedne sem se intenzivno pripravljala na obisk tega fascinantnega »mafioza«. Preposlušala sem na desetine njegovih setov in vsak je pustil pečat, njegovo delo poznam in nikakor mi ni bil tuj. Da je dober, je bilo splošno znano. Tudi o tem, da v živo naredi »raztur« smo veliko slišali, ampak nihče ni upal sanjati, da bo tako zelo presegel pričakovanja in celo spremenil vrstni red na lestvici naših najljubših! Slišali smo že dobre DJ-je, tudi letos je bilo nekaj takih, toda Axwell je na nekem čisto drugem nivoju. Nekje visoko. In še višje. Sam v enem od intervjujev pravi, da upa na dominacijo švedske house mafije. Mi tudi!

 

Ko je nekdo na line-upu tako odličen, se žal zgodi krivica ostalim nastopajočim. Med Axwellovim nastopom nismo mogli niti na opravljanje osnovnih fizičnih potreb, kaj šele, da bi pokukali na drugo prizorišče, kjer so zajtrk servirali Elektricutes, J.De in Brlee. Tudi Sylvain in Replacement sta šla nekako mimo nas, za kar se jim opravičujemo, ampak mafija(še posebej švedska) zahteva celega človeka. In to ves čas.

 

Mnogokrat kritizirani organizator je tokrat odkril magično formulo. Pripeljal je magičnega človeka, mu dodal ustrezno podporo in brez pomoči kakršnekoli čarovnije je nastala popolnost.

 

Party leta! Zaenkrat. Saj ne more biti boljše mar ne? Ali pač…

 

                                                                Besedilo: Barbara P.

Foto: Maya & HouseMouse

 

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.