Željko Joksimović v Samsari

1 - Željko Joksimović

1 – Željko Joksimović

V Samsaro sem se odpravil prvič delat koncertno reportažo. Dokaj skeptičem sem glede teh disko koncertov, a je Željko Joksimović preveč veliko ime, da bi ga ignoriral. Človek velja za enega bolj prodajanih artiklov; koncerti so fantastično obiskani s pretežno žensko publiko. Pri naših poslušalcih velja za čisto špico. To je tudi prevagalo. Ni me presenetil sam obisk toliko, kot me je presenetila postava na odru. Joksimović namreč uporablja kar Cecin bend. Nenad Gajin Goce je kitaro včasih godel še pri Emiru Kusturici in Dr. Nele Karajliću (Zabranjeno pušenje), danes jo gode pri Ceci, Joksimoviću in bog si ga vedi še kje. Dosti stvari je posemplanih, precej je matrike (ženski backvokali), a izvedba je povsem na nivoju.

Če bi ženski populaciji rekel, da pride v Samsaro en harmonikar, ki ga bodo zagotovo letele gledat, bi me sprva verjetno vprašale po zdravju. Pa je res prišel, zraven tega pa so ga vse – prav vse – odletele gledat. Željko Joksimović je najprej harmonikar šele potem pevec, dasiravno harmonike po moje ni že kar dober čas držal v roki. Samsara je bila polna (vrt), Željko je svoj nastop oddelal profesionalno kot vedno, punce pa ves koncert na nogah in na konicah svojih glasilk.

Seveda je bilo fino gledati jet set, ki se znajde na takih dogodkih. Ne bom pozabil besed pozavnista Carine, ki je na minulem Festivalu Lent, nekaj metrov nižje na tej isti terasi, kjer ležijo Minoriti dejal "Kaki VIP? V Mariboru ni VIPa! Vsi ste enaki klošarji" No, pa volilna mrzlica je tudi naredila svoje, saj so se na terasi Samsare znašli prenekateri resni županski kandidati s svojimi ekipami. Ampak pretežno ženske množice to niti ni kaj pretirano zmotilo. Željko je pač kos mesa, ki druge predstavnike istega spola v trenutku zasenči, zato mi niti ni jasno kaj so slabše polovice delale zraven na koncertu, če so bile povsem neuporabne in v tretjem planu. Še najbolje so skozi prišli tisti, ki so bili uporabni le za naslonjalo. Njihovi brhki dekliči pa so zasanjano in začarano prepevali prav vse komade z glavnim akterjem na odru. Pravi mali štrand festić na obali reke Drave pa niti ni dajal občutka, da ga veter noro brije.

Besedilo in foto: Marko PIGAC

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.