The Architect in Killing Option v Ortu

The Architect

The Architect

The Architect, Bridge to Solace, Killing Option – 13.9.2006, Orto bar
 
Dirty skunks so v mesecu septembru zelo pridni, saj so organizirali kar nekaj koncertov. Eden izmed njih se je zgodil v sredo 13.9 v Ortiču. Nastopali so The Architect z Nizozemske, Bridge to Solace z Madžarske in Killing Option iz Slovenije. Vsaj tako smo mislili, vendar nas je ob vstopu zmotil plakat, na katerem je pisalo, da Bridge to Solace odpadejo zaradi poškodbe. Kljub temu da je bila karta 500 sit cenejša, smo na bende čakali z neko grenkobo v ustih.
 
Toda vso grenkobo so pregnali Killing Option iz Celja. Mladi metal corovci (starost med 17 in 21) so s svojimi melodičnimi kitarskimi rifi in breakdowni dodobra razvneli poslušalce. Zaradi majhne množice se mosh ni razvil, zato pa je energični pevec skočil z odra in s svojim kričečim vokalom navduševal poslušalce v prvih vrstah. Navdušenci so ga hitro dvignili na roke, vendar se je njegova pot hitro končala s padcem na glavo :). Skupina, ki je v Sloveniji zelo aktivna,  se je predstavila kot dobro uigrana, izstopajoča in vsaj po mojem mnenju vrhunec večera.
 
Nato se je predstavil Geert van der Velde, bivši pevec znane hc skupine Shai Hulud, s svojo novo zasedbo The Architect. Melodični death metalci so boljši na področju glasbe kot na področju besedil, saj je besedilom manjkala tista pika na i, medtem ko so glasbeno s svojimi kitarskimi rifi zažigali. Geert, znan tudi kot The Flying Dutchman, nas je med komadi zabaval z zgodbicami s turneje, ohranjal stik s publiko in skupaj z zasedbo poskrbel za dober show. Arhitekti na odru niso ostali dolgo in tako se je odsotnost enega benda še toliko bolj poznala.
 
Končna ocena koncerta je visoka, seveda pa bi bila višja s prisotnostjo manjkajoče zasedbe Bridge to Solace. Smo pa vsaj prihranili 500 sit ;).
Jan Mlakar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.