Koncert Majdi Sepe v spomin

Koncert Majdi Sepe v spomin

Koncert Majdi Sepe v spomin

Ljubljana / Križanke, 11.9.2006
V sklopu letošnjega Ljubljanskega festivala se je v ponedeljek zvečer v poletnem gledališču Križanke odvijal koncert v počastitev pred štirimi meseci preminule pevke Majde Sepe.
Majda je v slovenski glasbi pustila velik pečat in bila ena izmed najsvetlejših zvezd na glasbenem nebu, ki nam je zapustila večne melodije kot so Med iskrenimi ljudmi, Človek, ki ga ni, Ribič, ribič me je ujel, Šuštarski most … Njej v čast so v ponedeljkovem večeru zelo doživeto zapeli pevke in pevci, ki v slovenskem glasbenem prostoru predstavljajo nek sinonim za kvaliteto. Ob spremljavi Big Banda RTV Slovenija, okrepljenega z godalnim orkestrom Simfonika, z dirigentoma Mojmirjem Sepetom in Lojzetom Kranjčanom smo potovali po Majdinih poteh v družbi Alenke Godec, Irene Vrčkovnik, Nuše Derenda, Darje Švajger, Vite Mavrič, Elde Viler, Ota Pestnerja, Lada Leskovarja in Anžeja Dežana. Program sta povezovala Bernarda Žarn in Jure Longyka.
Koncert je bil v nekaj dneh razprodan, kar priča o tem, da si Slovenci želimo koncertov, kjer vrhunski glasbeniki pojejo ob spremljavi velikega orkestra, in da imamo ob poplavi instant bandov, pevk in pevcev še vedno posluh za tovrstne »izdelke« … Zaključim pa lahko z izjavo Alenke Godec in Irene Vrčkovnik, ki sta veseli in počaščeni, da sta bili lahko del prireditve, a si želita, da bi bilo tovrstnih koncertov več še v času, ko so umetniki še živi, in ne le po njihovi smrti.
Miha Kutnar
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.