Fenomenalna Fenomena

1

1

Fenomenalna Fenomena

Gala Hala, Metelkova, Ljubljana, Slovenija, Evropa, planet Zemlja
Sreda 20.09.2006
Promocija CD-ja Da Phenomena – Skupaj sva
 
Ura 22.21. Vozim po Dunajski in zazvoni telefon: ½Kje si? Prid hitr, akreditacije bojo začel prodajat, ful folka čaka, ker je blo baje že pred deseto razprodan!½ Si že mislim, kje bom moral vse iskati parkirni prostor, če je toliko ljudi. Malo čez pol parkiram za Metelkovo, skočim čez zidek, se prerinem do ½prodajnega½ okenca in se še zadnji trenutek pofočkam. Poleg standardnega štemplja dobim še CD, super. No, da ne bi bilo vse tako idelano, moram izpolniti še list z os. podatki, da me bodo lahko sedaj nadlegovali, če bom kaj grdega napisal.
 
Gala hala je bila dokaj polna, a je videla že večjo gnečo ob promocijah cd-jev, čeprav se je lahko sedaj vsaj normalno dihalo. Malo pred enajsto se prične koncert. Bučen aplavz publike lepo pozdravi prihod dua Da Phenomena  aka Anže Langus in Mate Brodar ter bobnarja Iva Rimca. Prva skladba večera je bila Bring on the night. Kmalu pa je že sledil drugi singel Pejdap. V dokaj konstantnem ritmu so nato sledile še ostale skladbe s prvenca, dokler ni pri pesmi Punce in fantje na oder stopil Magnifico. Že tako z energijo prepojena publika je še dodatno ponorela. Da pa ne bi ta energija usahnila, sta za zadnjo skladbo pustila prav prvi singel Nočem te nazaj, ki pa ga je prepevala cela dvorana. Tako se je predstavitev končala, ker pa je publika hotela še, sta se vrnila in odigrala prvo skladbo ter drugi singel še enkrat, ker več materiala zaenkrat še nimata. Ker pa publiki še to ni bilo dovolj, sta ponovila še prvi singel. Tako se je koncert končal po približno eni uri.
Promocija koncerta je popolnoma uspela in bi z lahkoto napolnila Galo halo še dan kasneje, kot je bilo sprva načrtovano. Pogrešal pa sem pesem Empera3zz, ki bi jo bilo prav zanimivo videti v odrski različici ali pa vsaj kot nek intro koncerta. Manjka pa še malo več komunikacije s publiko med posameznimi skladbami, kar bi podaljšalo ter popestrilo sam nastop. Kaj več o sami glasbi pa bo potrebno počakati na recenzijo CD-ja, sta pa definitivno eden izmed redkih bendov v svojem mešanem žanru, ki jih je splača pogledati v živo.
 
PLAYLISTA:
Bring on the night
 Upam da za vedno
 Pejdap
 In če hočeš
 Phenomena
 Naj te sanjam
 Skupaj sva
 Iznad neba
 Punce in fantje
 Nočem te nazaj
_______________________
 Bring on the night
 Pejdap
_______________________
 Nočem te nazaj

  

tekst: Uroš Žuraj

Foto:
1-14:
Miha Rekar
15-23: Bojan Okorn

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.