Drugačen sijaj zvezd

Morales 1

 

David Morales, Ambasada Gavioli/Izola, 16.09.2006, vstopnina: do 24h 4900 SIT, po 24 uri 5500 SIT. Vzdušje: pre-pre-pre-prevelika gneča!!!

Težko pričakovani obisk je bil tole, priznam. Najprej zato, ker smo Moralesa že slišali pred leti, ko je popolnoma navdušil in tudi zato, ker je od takrat s producentskega vidika naredil veliko zanimivega. Kljub napornemu prejšnjemu večeru, smo se polni pričakovanj podali na obalo. Ne bom rekla, da nismo vedeli kaj nas čaka, kajti tisti, ki so imeli čast legendo slišati letos na Ibizi, so povedali, da ne bo ne duha ne sluha o house-u, s kakršnim nas je očaral na njegovih preteklih obiskih v naši žepni državici. Pa očitno nismo bili dovolj pripravljeni.

Eddie F., Slovenec, ki je pred kratkim izdal album Connected, je budil velike upe, saj smo na njegov komad z istim imenom, kot ga nosi album, že veselo poplesovali ob drugih priložnostih. Tolikokrat nas je že peljal žejne čez vodo. Tolikokrat je že razočaral, da je tokrat moralo biti boljše. Pa ni bilo. Očitno sem bila v manjšini s takim dojemanjem njegove glasbe, saj je vesoljna raja v Ambasadi delovala navdušeno. Njegov house je bil, kakor že tolikokrat doslej, moreč. Temačen, počasen, razvlečeni ritmi, pregloboki, da bi se nas mogli dotakniti in premalo prepotrebne energije za konkretno ogrevanje. Na žalost. Na srečo je z albumom drugače, zato upanje tudi v tem primeru umira zadnje.

David Morales je na piedestal, namenjen DJ-jem, stopil okoli pol tretje zjutraj. Tako zelo smo se ga veselili in začel je udrano, s How would you feel in Losing my religion od REM. Mestoma je vpletal komade iz osemdesetih, vse pa je močno dišalo po elektru. Bilo je trše, okrepljeno z udarnimi basi in sanjavimi vokali. In bilo je fantastično. Nato pa ja začel zavlačevati določene teme, komade je puščal predolgo in nikakor mu ni uspelo obdržati prave mere. Najbolj pa je presenetilo ponavljanje komadov. Ne vidim razloga zakaj je potrebno še enkrat zavrteti nekaj, kar je bilo v isti noči že slišano?!? Sploh pri obilici odlične glasbe po kateri smo hrepeneli! Vrhunec večera so bili še Needin’ U in nekatere vsem dobro znane house uspešnice, a vseeno se je zdelo, da največ splošnega navdušenja izzove jingle Ambasada Gavioli. Bilo je moč dobiti občutek, da je obiskovalcem pravzaprav bolj ali manj vseeno kdo je zvezda večera, saj je ta status v tej noči pripadel klubu.

V Mezzanine so tokrat gospodovali Gill, Die Haustiere in Alex the Groove. Všečno, sploh za vse, ki so si želeli odpočiti od domačega in tujega slavnega imena. Pod rubriko posebna ponudba bi lahko dodali Dirka go-go plesalke, ki so med mičnim miganjem v višavah nad DJ-jem delale reklamo za resničnostni šov iz TV. Združevanje prijetnega s koristnim, bi lahko označili tole akcijo.

Tudi ta dogodek je zaznamoval zelo dober obisk. Ljudi se je trlo in moral si se pošteno potruditi, da si dobil svoj košček pod sojem ambasadinih reflektorjev. Nekateri so imeli rezervirane mize, a če niso uspeli priti dovolj zgodaj, so jim ostale res samo mize in morda nekaj prostora za sedenje. Za ples pa bolj malo, kar je nekatere pošteno ujezilo. Od prijazne druščine zahodnih sosedov smo uspeli izvedeti, da so za rezervacijo mize(kar je verjetno pomenilo res le mizo in nekaj prostora za sedenje, ne pa še za desetino kluba prostora za ples) plačali celo 500 EUR. Za ta denar so dobili nekajkrat po steklenico vodke, nekaj pločevink z energijskimi napitki, pladenj s sadjem in majhno posodico slanih prigrizkov. „Naši“ italijani so bili najprej pošteno jezni, da nimajo prostora, da mimo njih hodijo „navadni smrtniki“ ipd. A po črtici ali dveh ene izmed belih nelegalnih substanc in prvi prazni steklenici vodke, jim je postalo pošteno vseeno in so še vse ostale povabili na „gostijo“ k njihovi 500 EUR vredni rezervirani mizi. Volk sit, koza cela situacija. O tem ni bilo nikakršnega dvoma.

Roko na srce, Ambasada je še vedno klub št.1 v našem prostoru. Lepa, zdaj že malce bolj urejena in še vedno magična. Ampak žal nam to ni več dovolj…

Tekst: Barbara P.

Foto: Maya

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.