Nedeljski Trnfest

Kanda Kodža i Nebojša

Kanda Kodža i Nebojša

KUD Franceta Prešerna, 27. 8. 2006
 
Ljubljanski festival Trnfest je letos prav tako kot vsako leto poprej, znova privabil mnogo ljubiteljev dobre glasbe, naključnih mimoidočih, in celo turistov. Na nedeljskem koncertu smo se, presenečeno, koliko nas je, prepuščali srbski skupini Kanda, Kodža i Nebojša, večer pa zaključili ob ritmih Srečne mladine.
 
Kot že rečeno, so za uvod v prijetni večer poskrbeli srbski gostje, ki so prisotne, če ne drugače, vsaj glasbeno ogreli z njihovimi reggae-dub vibracijami.
Za prijetno vzdušje pa so kasneje poskrbeli še Srečni mladinci, ki so pri nekaterih pesmih privabili mravljince v naša telesa. Posebej prijetno je izzvenela pesem »Simpatico«, ki je v mrzlem večeru dobesedno ogrela.
Živi nastop Mladincev je tako na svoj način poseben; od tega, da plavajo v nekem svojem svetu, do tega, da jim glasba resnično dogaja. Ni čudno, da se tako počuti tudi večji del občinstva. Tega pa ta večer ni bilo malo. Nasprotno. Povsem napolnjen prostor pred KUD-om je dal vedeti, da ljudje še imajo posluh za dobre skupine, in nedeljske večere preživljajo ob dobri glasbi.
Več pa naj povejo fotografije …
 
foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.