Suzi Quatro – Back to the Drive

Suzi Quatro - Back to the Drive

Suzi Quatro – Back to the Drive

2006, EMI / Dallas

 

The Pleasure Seekers je bila včasih dekliška rock zasedba, katere članica je bila tudi Susan Kay Quatro, za mnoge Suzi Quatro. Po ameriških turnejah s svojimi sestrami se je odločila, da bo živela v Angliji. Verjetno zaradi tega, ker je tam že divjal glam rock. Kasneje tudi po mnenju nekaterih prva dama rocka. No, tisti, ki veste za njo, najverjetneje poznate njeno zgodbo. Izšel pa je njen novi album z naslovom Back to the drive. Lahko bi se izrazil, da ga resnično še vedno dobro reže. Album je lepo posnet. Mogoče le nekateri elementi opominjajo na leto, ki ga štejemo. Drugače bi zlahka z njim odpotovali nazaj v krušni čas »leather« rocka.

 

Na albumu lahko slišite 12 skladb, ki so bolj ali ne herojskega značaja. Z besedili je povedano vse jasno in jedrnato. Poučno, preventivno in razločno. Seveda ne manjka tudi romantičnih vsebin. Če nekajkrat preletimo čez naslove na hrbtni strani ploščka, nam je jasno, da so prišli iz ženske glave. Najprej napoved vrnitve in potem že počasi k pomembnim zadevam. Takoj je jasno, kaj se bo dogajalo. Skladba 15 minute of fame že malo spominja na staro šolo britanskega pop rocka. S takimi herojskimi kitarskimi filami in zborovskimi refreni. Tudi besedilo te pesmi je poučne ali bolj spodbujajoče vsebine. Da se na sedmem mestu zavrti Youngov Rockin’ in a Free World, man napove že podzavest, če se lotimo poslušanja bolj organizirano.

Po vsej logiki ima ta album tudi zvok, ki paše v aktualni čas. Škoda pa je, da je prišlo v modo tisto, kar nikoli prej ni moglo priti. Gre za zvočne elemente ali kar zvoke, ki niso niti toliko povezani z modernejšo tehnologijo. Že Lenny Kravitz je vpeljal nedefiniran kitarski zvok. Tisti »headphone«. Poleg pa autotune na vokalih zaradi vibracije in ne zaradi korekcije. No, brez tega bi bil lahko ta album boljši, kot je. Vseeno pa prava stvar za odpravo na motoristično zborovanje ali preizkušanje ozvočenja na prireditvah.

 

P. K.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.