Festival Lent 2006

80 - zgodaj zjutraj, cerkev Minoriti..

80 – zgodaj zjutraj, cerkev Minoriti..

Največji izmed festivalov v Sloveniji tudi tokrat (14. doslej) ponuja več kot dovolj, četudi se zazdi, da se ponavlja (Balašević, Smolar, Kreslin, Predin in sam program) ali da se teh 16 dni na več kot 22 prizoriščih prehitro konča. Organizatorje (Vlado Rukavina – Gogo) pa bolj kot obisk, ki je še zmeraj na zavidljivi ravni, skrbi, prodaja biltenov (vstopnic na plačljive prireditve), četudi je iz leta v leto ponudba večja (letos več kot 400 dogodkov), pa tudi več je sponzorjev, cena pa sorazmerno nizka (od 2000sit – 4000sit / bilten), glede na ponujeno.

No, morda bi bilo pametno lobirati pri političnih veljakih, ki posluh za obisk Lenta še kako imajo. Posebej sedaj v volitveni mrzlici. Predsednik vlade (Janez Janša) je že ugodil željam štajerskih kulturnikov (vrnitev Narodnega doma).

Ekipa Rockonneta najbolj pogreša velike zvezde, ki so Lent obiskale in zaznamovale v preteklih letih (Ray Charles, James Brown, idr.), sicer pa je s samo organizacijo več kot zadovoljna. Lent kljub svojemu imenu in prepoznavnosti, namenja kar nekaj prostora tudi neuveljavljenim slovenskim ustvarjalcem na enem bolj obiskanih, hkrati pa brezplačnih, odrov (Večerov oder) in v Minoritih (Mladinin oder), hkrati pa se na odrih ob Dravi znajdejo trenutno najaktualnejši izvajalci v domovini. 

Festival Lent velja za paradnega konja štajerske regije, ki hote ali nehote diktira tudi cene pijač za poletno sezono v mestu ob Dravi, vendar bodo organizatorji v prihodnje morali narediti nek usoden preskok. Namreč, akreditiranih novinarjev je iz leta v leto več, letos bo besedah Borisa Boca Črniča okoli 350, zdi pa se, da delajo le maloštevilni oz vedno isti, kar potrjujejo tudi podatki pressklipingov. Prav tako se na račun vedno večjega števila tistih fiktivnih VIP-ovcev, ki samem festivalu kvarijo težko prigaran ugled, slabša obisk "navadnih smrtnikov".

 

Pripravlja in fotografira: Marko PIGAC

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.