Backstage – Trends Are Changing

Backstage - Trends Are Changing

Backstage – Trends Are Changing

2006, Nika / Kapa

 

Trends Are Chaging je nov album zasedbe Backstage, ki prihajajo iz Ljubljane, njihov začetek delovanja pa je zapisan v leto 2001.

 

Je ena izmed slovenskih skupin, ki preigrava novodobni punk-rock oz. melodičen, bolj zvokovno podbit punk. Ta zvrst glasbe prinaša modernejše vsebine zvokovnega zapisa, s tem mislim na širino in ostrino glasbe, da ne zveni monotono, kajti v današnjem času je to bistvenega pomena. Skladbe na zgoščenki imajo živahen ritem. Bobni, kitara, bas in vokal izžarevajo energijo, ki jo poslušalec takoj opazi. Besedila na zgoščenki so v večini primerov angleška, le dve skladbi najdemo v maternem jeziku! No ja, upam da bo glede tega na naslednji zgoščenki malo drugače. Besedila so pozitivno usmerjena, se pravi opevajo raznorazne vsakdanje stvari, ki se lahko pripetijo vsakemu državljanu, in tudi to dokažejo z energičnim vokalom. Skladbe bi morda lahko bile daljše minutaže, kajti danes dolžina skladbe dosega nekje 3-4 minute, tako da bi se glede tega lahko malo bolj potrudili.

 

Zgoščenka kot koncept je narejena zelo izvirno in dovršeno. Zanimiva in dobra ideja je to, da so motiv na naslovnici zgoščenke povezali z domačim spletnim naslovom www.backstageband.com. Skratka, kupec njihovega proizvoda ne bo razočaran, saj je narejen kvalitetno in ponuja obilo zabave.

 

                                                    Miroslav Ž.

 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.