Skat – 8Ω

Skat - 8Ω

Skat – 8Ω

2006, MuseArt / Dallas
 
Skupini Skat kadrovske spremembe niso le odnesle "anastaciovske" Maje Drljepan in prinesle "pattonovskega" Grege Kacina, sicer vodje Billy the Kid, tudi zvočna slika je z vpletanjem elektronike postala močnejša in modernejša. Producentsko mesto je po prvencu Nasedla ladja, kjer je svoje ideje izrazil Dejan Radičevič, namreč prevzel Peter Penko, ki so mu elektronski zvoki ljubši od organskih, tuji mu pa niso niti težji rifi ter popačeni vokali.
 
Vse našteto kamniško-domžalsko-idrijska naveza s pridom koristi na drugi plošči , ki je že pred časom navrgla prvi singel Ideal, ravno v prihajajočih dneh pa ga bo nekoliko preračunljivo nasledila že preverjena Magnificova uspešnica Revolution Is My Solution, tokrat seveda s pridihom novejše podobe Skatov. Ta podoba je zavoljo prisotnosti Penkovih elektro trikov zagotovo polnejša ter bogatejša, vendar pa elektronski zvoki še vedno služijo le kot podlaga, na katero so nasneti inštrumenti klasične rock postave. Mestoma svoje usluge prispeva tudi nekdaj polnopravna članica Neža Buh, danes bržkone vsemu svetu znana pod imenom Neisha, in tako klavstrofobični atmosferi težkih kitar vdahne kanček lahkotnosti, ki jim približa tudi višja mesta komercialnih glasbenih lestvic. Trši ritem tako prevladuje skozi celotno minutažo, celo pri potencialnih baladah si mesto v ospredju kmalu priborijo glasni, distorzirani zvoki, ki se v zaokroženo ter hkrati všečno celoto podajo Greginemu, skozi tisoč in en efekt spuščenemu vokalu.
 
Skat z drugo ploščo tako sledijo modernim zvočnim trendom, s katerim si bodo kakšnega simpatizerja pridobili tudi v tistih, nekoliko bolj v črnino odetih krogih, za marsikaterega najstnika pa bo pričujoč zvok le nekoliko preoster.
 
Jurij Bizjak
 
 

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.