RattleSnake – Razvoj vrste

RattleSnake - Razvoj vrste

RattleSnake – Razvoj vrste

2006, Studio Rattle station / Dallas

Po dveh letih navduševanja ljudi v lokalih in na bikers festih je skupina petih rockovskih upov združenih pod imenom RattleSnake izdala svoj prvi plošček.

V njihovem rumeno – črnem stilu narejena knjižica vsebuje besedila vseh 14 pesmi, za popestritev pa je dodanih še nekaj slik s koncertov. Skozi CD se pretakajo zvoki starega dobrega rock’n’rollla z za njih značilnimi kitarskimi vložki. Razvoj vrste vsebuje vse – od umirjenih in tihih, a vseeno nepozabnih pesmi kot sta Barje in Hvala, komadov z malo drugačnim in zabavnim besedilom, ki jih zastopata Mormoni ter Dohtar Blues, do klasičnih rock uspešnic, ki jih predstavljajo ostale skladbe.

Zgoščenka je primerna tudi za tiste bolj zahtevne, ki poleg dobre inštrumentalne podlage hočejo še pomenljiva besedila. Razen tistih večnih besedil na temo ljubezni, punc in seksa, so fantje pripravili tudi komade, ki ti dajo razmišljati, poleg vsega pa delujejo tudi spodbudno. Tako na primer pesmi Glej naprej in Luna na človeka pozitivno vplivata. V sebi nosita sporočilo, do katerega se lahko dokoplje vsak, če le posluša dovolj pozorno. To pa se glasi, da ne glede na vse ne smeš obupati, vendar se boriti in misliti na lepe trenutke.

Torej fantje nimajo samo lepih obrazov in smisla za ritem, temveč tudi talent za pisanje besedil, ki se zares dotaknejo človeka. Posebnost na njihovem prvencu pa je zadnja pesem Hvala, ki ni bila pred tem nikoli predstavljena javnosti. Kratka balada, ki se je porodila v glavi kitarista Davida Stritarja in njegove punce Maje je najbolj všeč romantičnim dušam, predvsem srednješolkam.

Vse kar lahko rečem je, da vsak ljubitelj rock’n’rolla ne more ob ploščku ostati ravnodušen, zato hitro v trgovino, da boste lahko uživali ob kvalitetni in za slovenske pojme neponovljivi glasbi.

Špela Sadar

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.