HIM

HIM

HIM

S svojim love-metalom so najprej osvojili Finsko, sledila je Evropa in sedaj osvajajo Svet. Člani skupine HIM na njihovih koncertih pričarajo melanholično vzdušje prepleteno z rock’n’rol ritmi. Kaj jih čaka v prihodnosti in kdo se skriva za karizmatičnim vokalom, mi je razkril od vseh oboževan Ville Valo.


Vaš zadnji CD, ki nosi naslov Dark Light, je izšel septembra 2005. Kakšni so odzivi na nove komade in ste zadovoljni s prodajo?


Z dosedanjim odzivom smo zelo zadovoljni in lagal bi, če bi rekel, da s tem CD-jem nismo dobro zaslužili. Pozitiven odziv občinstva smo doživeli tako na evropskem kot na ameriškem trgu. Singli se uvrščajo na razne lestvice in na koncertih smo bili deležni velikega navdušenja s strani naših oboževalcev, kar nam seveda največ pomeni.


Po eni od zadnjih raziskav si eden od najbogatejših Fincev in vaš band oziroma vse, kar je povezano z njim, je eden največjih izvoznih artiklov Finske, kljub vsemu bogastvu in slavi še vedno imate celoletne turneje, torej ta zgodba, da HIM igrajo le zaradi denarja ne drži?


Ko smo pred nekaj leti začeli žet prve uspehe in je denar končno pričel pritekat v naše žepe, smo bili presrečni, da nekaj, kar nas veseli, nam omogoča preživetje. Sedaj, ko nam, odkrito povedano, denarja ne primanjkuje, igramo zato, ker nam je to všeč in ker nimamo praktično nič boljšega za počet, razen ustvarjati glasbo in jo izvajati na koncertih. Mogoče si s tem polnimo lasten ego, vendar si svojega življenja brez fantov, odra in glasbe ne morem predstavljati. Tako, da v bistvu ne igramo za denar, ta je le plus. Glasba je moja psihoterapija in z njeno pomočjo sproščam svoje slabo razpoloženje in stres.


Torej ustvarjaš, kadar si slabe volje?


Ja, večinokrat ja. Predvsem, ko me zgrabi depresija in jeza. Takrat naredim največ.


Vsekakor pa sta slava in denar spremenila tvoj način življenja?


Sta, a ne pretirano. No, za razliko od prej si sedaj lahko sam plačam pivo in kupim cigarete, tudi malo večje stanovanje sem si privoščil, glede na to, da ne živim več sam, to pa bi bilo tudi vse. Še vedno, ko sem v domačih Helsinkih, zahajam v iste lokale kot prej, kjer me vsi poznajo, ampak ne zato, ker sem Ville Valo. Tam spijem par piv s kolegi, odigramo kak biljard, skratka nič posebnega. V bistvu se moje navade niso spremenile in ker smo Finci dokaj nevsiljiv narod, nimam nobenih težav. Verjetno bi bilo drugače, če bi živel v Italiji. HAHAHA!


Ne dolgo nazaj se je na raznih TV postajah pojavil vaš zadnji videospot. Komad ”Killing Loneliness” je tudi vaš drugi singl. Kako to, da ste za snemanje tega videa izbrali novega režiserja? Ste se morda skregali z Bamom?


Ne, Bam Margera  je naš dober kolega in mogoče bomo še snemali videospote z njim, ampak smo počasi dobili občutek, da se teme naših spotov ponavljajo in to je bil razlog za zamenjavo. Z novim spotom smo zelo zadovoljni in z režiserjem, ki je simpatičen Kanadčan se res dobro razumemo. Z njim bomo posneli v kratkem videospot za ta isti komad vendar za ameriško tržišče. Rahlo bo drugačen… no sej na netu si ga boste lahko ogledali tudi v Evropi.


Obeta se vam prva, če ne štejemo tistih dveh festivalov na Japonskem, Azijska turneja. Kakšna so pričakovanja?


Kaj pričakujemo hmm… veliko dobre hrane. Jaz sem nor na Azijski hran! Mislim, da se bomo imeli super in prav nestrpno pričakujemo prihajajoče koncerte. Jaz imam nekaj res dobrih kolegov na Japonskem in mislim, da se bomo tam noro zabavali. Nenazadnje pa so vsi naši kolegi, nekateri Finski bandi, ki so že igrali tam bili zelo zadovoljni z toplino in gostoljubjem azijskih držav. Tako, da vsi že nestrpno odštevamo dneve.


Novica, da si se uradno zaročil je hitro prišla do vseh oboževal in kar nekaj jih je bilo razočaranih, ker pač nisi več na ”trgu”. Kdaj lahko pričakujemo poroko?


A res? Nisem imel tega občutka. Povedat morem, da sva s punco dobila ogromno pisem oboževalk z najlepšimi željami za prihodnost. Nikoli nisem pomislil na to, da bi bile nekatere jezne name. Kar se pa poroke tiče pa ne vem še, ne razmišljam o tem. Mogoče čez nekaj let. Sicer pa se lahko še marsikaj spremeni. Za enkrat se dobro razumeva in nimava ravno namenov skakati iz ene postelje v drugo, kam naju bo pa to pripeljalo pa nimam pojma.


Torej se še ne vidiš v vlogi očeta?


Definitivno ne, vsaj za enkrat. Lepo je videt otroke pri drugih a to me trenutno še ne zanima in v končni fazi kaj bi z otrokom, če me ni nikoli doma.


Kakšni so vaši načrti za leto 2006? Si boste privoščili kaj dopusta ali bo tudi to leto bolj delavno?


Čaka nas ogromno koncertov in mislim, da počitnice letos odpadejo. Takoj po končani Evropski turneji letimo v ZDA na snemanje spota nato nas čakajo azijska turneja potem nazaj na turnejo po ZDA, kateri bo sledila turneja po UK. Med poletjem je skorajda obvezen nastop na nekaterih izmed številnih  poletnih festivalov. Na jesen pa spet turneja, mislim da spet po ZDA in nato vzhodna Evropa v sklopu katere se bomo najverjetneje ustavili tudi pri vas v Sloveniji. Skratka pred nami je še ogromno kilometrov in še eno zelo delavno leto. Mogoče pa bo vmes vseeno kakih štirinajst dni za počitek v rodni Finski.Za konec pa … Zakaj je dobro biti član skupine HIM?


Meni veliko pomeni, da lahko igram skupaj s prijatelji, ki jih poznam že skoraj celo življenje. Z njimi preživim večji del leta in so praktično moja družina. Ne bi mogel igrati v drugem bandu, ker to ne bi bilo več isto. V bistvu mi je pri HIM čisto vse všeč. Imamo dobro ekipo, ki nas spremlja že zelo dolgo in na katero se vedno lahko zanesemo, da bo vse štimalo, ko bomo na odru. Sej se včasih tudi skregamo, a v kateri družini se ne!?


Martina Gerbec


 


Op. ured.: Intevju je nastal februarja na Dunaju, z zamudo ga objavljamo šele danes.

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.