EXIT v malem

2006_06_02_exit_za_metelkovo_001

Exit za Metelkovo / Ljubljana / 2. 6. 2006


 


Julija letos bo v Novem Sadu že šesti EXIT (www.exitfest.org), največji glasbeni festival v JV Evropi, ki je v svojih letih delovanja presegel nacionalne meje in poleg velikih imen s svetovne glasbene scene privablja tudi vse več zabave in sproščenega balkanskega vzdušja željnih ljudi iz tujine. Ogrevanje za letošnje dogajanje na Petrovaradinski trdnjavi se je v Sloveniji zgodilo mesec prej na ljubljanski Metelkovi.


 


Za razliko od srbskega festivala, za obisk katerega boste letos odšteli slabih 20 tisočakov, vstopnine v petek niso pobirali. Kar še zdaleč ne pomeni, da so na prireditvi, ki je privabila ogromno množico ljudi, nastopala drugorazredna imena. Na kar sedmih prizoriščih, razporejenih med dvorišče in klubske prostore, se je zvrstila kopica domačih in tujih izvajalcev, med njimi britanski Utah Saints, Bambi Molesters in Father s Hrvaške, Concord Dawn z Nove Zelandije, srbski Overdrive ter Leaf-fat, Carina, Klemen Klemen, Backstage, Noctiferia in mnogi drugi slovenski artisti. Pisana zasedba priča o raznovrstnosti glasbene ponudbe, podobni tisti na pravem Exitu. In enako kot na festivalu je tudi tokrat vsakdo našel kaj zase.


 


Dogajanje se je ob še dnevni svetlobi začelo na glavnem, zunanjem odru, nato pa so klubi počasi začeli odpirati svoja vrata in obiskovalci so se lahko sprehajali med dvoranami, v katerih so odmevali metal, d’n’b, trance, tehno in reggae. Pestro ni bilo samo v bližini odrov, pač pa tudi zunaj, na svežem in (pre)hladnem zraku, kjer je pogled na razpoloženo, gibajočo in premikajočo se množico dajal tisti pravi festivalski občutek in le še povečal željo po čim prejšnjem večdnevnem rajanju pod žgočim panonskim soncem, začinjenim z vonjem čevapčičev in rakije. Predpremiera je torej uspela, 6. julija pa štartamo zares.


 


Tina H. Zakonjšek


 


foto: Samo Bešlagič

Fotogalerija:

Povezani članki:

  • Ni povezanih člankov.